Afla diferenta dintre meseriasi si „meseriasi”

Leave a comment
Share Button

Daca ai o lucrare de facut pe acasa, chemi meseriasi sau iti intrebi prietenii online daca stiu sa iti recomande vreunul? Se pare ca acestia care scot veniturile facand, practic, comisioane obtinute prin recomandari, sunt „meseriasi”, adica oameni care fac treaba buna dar la un nivel amatoricesc. Meseriasii fara ghilimele sunt oamenii care au atatia ani de practica pe santiere de anvergura si dispun de asemenea scule incat nu se preteaza doar la a repara o bucata de perete care face trecerea intre sufragerie si hol

Trebuie facuta o mentiune: ghlimelele folosite mai sus nu aduc un inteles peiorativ asupra persoanei care este priceputa, ca de aceea este recomandata. Ghilimelele accentueaza faptul ca meseriasul in constructii este, de fapt, profesionistul in constructii, cel calificat, cu experienta vasta. Acestadetine cunostintele necesare operarii de scule si unelte de ultima tehnologie si de puteri si capacitati mult mai mari fata de cele pe care toti barbatii le au prin debara sau le imprumuta vecinilor de palier sau de strada.

meserias

pureshapes.ro

Comparatii cu alte domenii

In Formula 1, „meseriasii” sunt pilotii care sunt de fapt in Formula 3 si sunt printre primele locuri in acele competitii. Au parte de masini cu performante mai slabe decat ale monoposturilor de Formula 1, dar sunt si ei foarte tineri si oricum nu ar putea manui foarte bine un monopost de Formula 1 si nici nu ar sti cum sa taie curbele la fel de bine. Nu inca.

In industria laptelui, „meseriasii” sunt acei intreprinzatori care au un efectiv mic de vaci si care sunt mulse manual, si de la care laptele este facut branza atat de buna incat acestia o vand la intreg satul, si cu asta se ocupa, din asta traiesc.

Meseriasii (fara ghilimele) sunt fermierii care folosesc masini de muls vacile, si vand laptele rezultat procesatorilor, sau pun laptele in aparate de branza, in separatoare de smantana si, variindu-si produsele, pot intra pe piata de produse lactate romanesti.

Inapoi la lucrarile de constructii

bormasina-performanta

Sa luam un exemplu chiar aici. Una este ca o bormasina sa fie folosita pentru a da gauri ca sa intre dibluri pe care sa se fixeze galeria de la perdeaua din sufragerie, si alta este sa se utilizeze masini de gaurit cu talpa magnetica, sau ciocane rotopercutoare cu maner lateral prevazut cu sistem antivibratii.

Acestea sunt folosite de meseriasi, de persoanele care sunt invatate sa dea gauri mari si adanci in beton si sa aiba de-a face cu pozitii dificile de lucru, sau cu pozitii imposibile de lucru in absenta unor imbunatatiri la scule. Daca nu crezi, intra pe magazialucostica.ro si ai sa vezi!

Cu ghilimele sau fara?

Te intrebi ce sa alegi pentru lucrarile de acasa de la tine? Depinde daca lucrarea este de anvergura. Decat sa fie o lucrare de mantuiala, mai bine o lucrare efectuata de profesionisti. Iar meseriasii adevarati sunt angajati in firme private care si costa, dar fac si lucrarea sa fie de calitate si durabila.

Nu orice iti e recomandat de amici este si bun pentru ce ai tu nevoie. Dar sa stii ca exista profesionisti cu echipamente profesioniste care lucreaza cu precizie.

 

Daca iti place arata si altora!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0

Leave a Reply

*

code