Ce sunt de fapt bateriile externe?

Leave a comment
Dan Bradu seo

Din punct de vedere al formei, al dimensiunilor si chiar al designului, se poate spune despre bateriile externe ca se aseamana faorte mult cu hard disck-urile externe (stick-urile), iar greutatea lor difera foarte mult in functie de capacitate.

Se pot gasi baterii externe care sa cantareasca doar 100 de grame sau chiar mai putin de 100 de grame, insa se pot gasi si baterii externe care sa cantareasca mai mult de 200 de grame.

Acestea sunt cele mai utile accesorii pentru utilizatorii de smartphone care raman fara baterie la telefon, si care fie nu au incarcatorul la ei, fie au incarcatorul dar nu au o sursa de energie electrica pentru a-si incarca telefonul.

In aceste conditii, bateria externa este extrem de importanta pentru ca ea este cea care incarca telefonul. Se pot gasi pe piata incepand de la acumulatori externi pentru cele mai ieftine telefoane si pana la acumulatori externi iPhone, asa ca fiecare isi poate alege un astfel de accesoriu in functie de telefonul pe care il detine.

Referitor la aceste baterii, trebuie precizat ca un utilizator ar fi indicat sa aleaga o baterie externa cu o capacitate cel putin dubla fata de capacitatea bateriei telefonului, pentru a putea sa isi incarce de cel putin doua ori telefonul. Referitor la capacitatea acumulatorului extern, aceasta se masoara in mAh, la fel ca si cea a altor baterii.

In legatura cu aceste baterii externe, trebuie precizat faptul ca ele pentru a putea incarca bateria telefonului, trebuie sa fie la randul lor incarcate.

Acest proces de incarcare al bateriilor externe se poate efectua prin incarcare cu cablul USB sau micoUSB de la oricare dintre porturile unui laptop sau PC. Bateriile externe se pot incarca si printr-un incarcator de priza, direct de la sursa de energie electrica, iar aici se poate folosi incarcatorul telefonului sau al tabletei.

pureshapes.ro

Exista si posibilitatea de incarcare printr-un stecher de priza integrat pe bateria externa a telefonului, care se conecteaza la sursa de energie electrica (la priza), la fel ca si un incarcator.

Dupa ce bateria externa se incarca, aceasta printr-un cablu compatibil se conecteaza la telefon si transfera energia electrica acumulata, spre bateria telefonului.

De precizat este faptul ca de regula, atunci cand discutam despre telefoanele cu Android, o baterie externa cumparata pentru un telefon Samsung de exemplu, este compatibila si cu un telefon Sony, sau cu un model HTC, sau cu orice alt telefon cu sistemul de operare Android.

Aceste baterii insa, in cele mai multe dintre cazuri nu sunt compatibile cu bateriile pentru terminalele iPhone, scoase pe piata de catre Apple. In schimb, bateriile externe pentru iPhone pot sa fie folosite si pentru incarcarea tabletelor de la Apple.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca toata lumea despre bateriile externe. Cel mai important ar fi ca toti cei care au de gand sa isi cumpere un smartphone nou, sa isi cumpere si un astfel de accesoriu pentru ca nu se stie niciodata cand si unde raman fara baterie la telefon si alta posibilitate de a-l incarca nu au.

Leave a Reply