Cum se desfasoara o sedinta eficienta?

Leave a comment

Cumparam afaceri de pe Afaceri-Proprietati.com daca suntem persoane care dispun de suficiente finante astfel incat sa achitam contravaloarea afacerii cumparate. Uneori, cand esti antreprenor e greu sa o iei de la zero si preferi sa cumperi o afacere existenta. Daca vrei sa vezi oferte de afaceri, intra pe siteul de mai sus.

Cand vrem sa cumparam afaceri nu trebuie sa ne gandim doar la partea financiara, ci si la celelalte aspecte importante. Cand esti om de afaceri nu doar banii conteaza.

Managerii trebuie sa faca mereu tot felul de sedinte. Cand esti manager si e momentul unei sedinte, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

pureshapes.ro

•    Tipul de sedinta
Trebuie sa stii clar de ce ai hotarat sa aduni colectivul pentru o sedinta, pentru a sti cum sa abordezi problema. Unii manageri fac sedinte de tip discutii, altii pentru a gasi rezolvarea la o anumita problema, altii pentru a gasi solutii pentru a creste valoarea companiei.

•    Informarea angajatilor
Angajatii trebuie informati din timp cu privire la ora la care se va desfasura sedinta si la tipul de sedinta care va avea loc. Acesta este un aspect deosebit de important.

•    Trimiterea rezumatului
Pentru a avea in vedere clar aspectele discutate, angajatii trebuie sa primeasca pe mail un scurt rezumat al celor discutate, astfel incat sa nu se piarda din vedere aspecte esentiale.

•    Ora la care se desfasoara sedinta
Se pare ca oamenii sunt mai receptivi la problelemele discutate in cadrul unei sedinte daca aceasta are loc in a doua parte a zilei. Nu este indicat ca sedintele sa aiba loc dimineata, deoarece dimineata angajatii verifica mail-urile, isi planifica ce au de facut pentru ziua respectiva. Cel mai bine e sa anunti sedinta dimineata si ea sa aiba loc dupa amiaza.

Dan Bradu seo

•    Sedintele ad-hoc
Cand vrei sa discuti cu anumiti angajati in privinta unor aspecte importante, nu ii aborda pe holuri, cand sunt in pauza de cafea sau vizitandu-i in birou fara sa-i anunti in prealabil.

•    Structura sedintei
Trebuie sa ai clar stabilit in minte un plan de bataie, timpul destinat intalnirii respective, problemele discutate si timpul destinat concluziilor si sugestiilor. Pune totul la punct dinainte.

•    Durata sedintei
Nu trebuie sa tii angajatii la o sedinta ore intregi si sa-i plictisesti cu tot felul de informatii irelevante. Se pare ca durata optima pentru o sedinta este de 45 de minute. In 45 de miute ai timp suficient sa discuti absolut tot ce vrei.

•    Evitarea sedintelor la o anumita data/zi/ora
Nu trebuie sa faci o sedinta saptamanal doar pentru ca vrei sa faci o sedinta saptamanal. Sedintele trebuie programate in functie de problemele care apar, in functie de nevoile pe care le are compania. Daca faci un obicei din a face in mod obligatoriu sedinte la anumite intervale este posibil ca acestea sa se transforme in intalniri plictisitoare.

Daca esti manager, nu ezita sa faci sedinte atunci cand este necesar. Daca esti angajat, nu evita sa participi la astfel de intalniri. Nu uita ca sedintele fac parte din viata companiei si a anjatilor si ele sunt mai mult decat esentiale daca vrei sa decurga totul in mod normal.

Leave a Reply