Poluarea aerului reprezinta factor de risc pentru dezvoltarea autismului

Leave a comment
Dan Bradu seo

Se crede ca poluarea atmosferica ar putea favoriza autismul. Potrivit unui studiu american publicat in revista științifica Archives of General Psychiatry, fetușii si nou-născuții supuși unor niveluri ridicate de poluare ar putea prezenta un risc de doua sau trei ori mai mare sa devina autiști.

Daca 90% dintre cazurile de autism sunt datorate factorilor genetici, acest studiu vine sa confirme ca anumiți factori sunt legați de mediu.

Intr-o declarație data agenției Reuters, Heather Volk, principalul autor al studiului explica faptul ca poluarea emisa de mașini nu este singura cauza a autismului, dar aceasta constituie, in mod sigur, un factor de risc suplimentar.

pureshapes.ro

Factorii de mediu avuți in vedere

Pentru a stabili aceasta posibila legătura, cercetătorii s-au folosit de datele a cinci sute de copii cu vârstele cuprinse intre 2 si 5 ani. Printre aceștia, 279 fuseseră deja diagnosticați cu autism. Ceilalți au servit ca grup de control.

Cercetătorii au colectat, apoi, date privind calitatea aerului din locurile in care acești copii fuseseră ținuți de către mamele lor, si in care au crescut in primul an de viața.

Au putut astfel sa constate ca fetușii ce fuseseră ținuți de către mamele lor intr-un mediu in care aerul era foarte poluat prezentau un risc de 2 ori mai mare sa devina autiști decât cei ce crescuseră intr-un mediu mai sănătos.

In ceea ce privește nou-născuții, concluzia a fost mult mai grava. Cei care isi petrecuseră primul an de viața intr-un mediu cu un nivel de poluare a aerului mai ridicat prezentau un risc de 3 ori mai mare sa dezvolte o forma de autism.

Autismul est un handicap infantil care se dezvolta întotdeauna înaintea vârstei de 3 ani si se traduce prin tulburări de comunicare și comportament caracterizate printr-o atitudine de rupere de realitate care consta in retragerea in sine a bolnavului.

Leave a Reply