Situatii in care nu sunt necesare autorizatiile ISU

Leave a comment

In ultimii 3 – 4 ani de zile s-au efectuat in toata tara o multime de controale, iar foarte multe firme au fost amendate cu sume foarte mari de bani deoarece nu detineau o autorizatie pompieri valabila.

Aceste autorizatii de securitate la incendiu sunt documente emise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta in conditiile articolului 30 din Legea nr 307/2006 avand completarile si modificarile necesare pentru diferite constructii si amenajari prevazute in articolul 1 din H.G.R. nr. 1739/2006, care a fost modificata si completata cu H.G.R. nr.19/2004.

In continuarea acestui articol, vom vedea care sunt situatiile in care nu se emit autorizatii de securitate la incendiu, si nici nu sunt obligatirii aceste autorizatii pompieri.

Ei bine, astfel de autorizatii din partea pompierilor nu sunt necesare pentru constructiile si spatiile comerciale amenajate in cladiri cu functii mixte care au destinatia de comert, productie sau depozitare, daca au aria desfasurata mai mica de 400 metri patrati.

Deasemenea autorizatiile ISU nu sunt necesare nici pentru cladirile sau spatiile amenajate in cladiri care au destinatia de administratie publica, si care au aria desfasurata mai mica de 200 metri patrati.

Nici pentru spatiile care au destinatia comert si care sunt amenajate in cladiri de locuit colective nu sunt necesare autorizatiile pompierilor, daca acestea au aria desfasurata mai mica de 50 metri patrati.

In cazul constructiilor pentru structuri de primire turistica cu mai putin de 3 camere sau mai putin de 6 locuri nu sunt necesare autorizatiile emise de catre ISU, la fel cum acestea nu sunt necesare nici pentru cladirile sau spatiile amenajate in cladire care au destinatia de birouri, destinatie financiar-bancara, de burse sau de asigurare, daca aria desfasurata este mai mica de 600 metri patrati.

In cazul in care discutam despre cladiri si amenajari sportive care au capacitatea mai mica de 200 de locuri pe scaune in interior, sau de 2500 de locuri pe scaune in aer liber trebuie precizat ca nu este necesar un asemenea document emis de catre pompieri.

Nici in cazul cladirilor care au destinatia de tip centru de agrement nu sunt necesare autorizatiile emise de catre pompieri in cazul in care acestea au aria desfasurata mai mica de 600 metri patrati.

Constructiile sau amenajarile temporare pentru spectacole sau intruniri, in conditiile in care au o capacitate mai mica de 200 de locuri pe scaune, sau constructiile ce au destinatie comerciala si au aria desfasurata mai mica de 2500 metri patrati nu au nici ele nevoie de o autorizatie pompieri.

Nici cladirile sau spatiile amenajate in cladiri, spatiile destinate parcarii si sau intretinerii a mai putin de 10 autoturisme nu au nevoie de autorizatie pompieri, la fel cum nici constructiile si amenajarile zootehnice care au aria construita mai mica de 600 metri patrati nu au nevoie de auorizatie ISU.

Deasemenea, nici cladirile sau spatiile amenajate in cladiri care au destinatia pentru cultura si care au aria desfasurata mai mica de 600 metri patrati nu au nevoie de autorizatie pompieri.

Nici pentru acele cladiri sau spatii amenajate in cladiri, indiferent de ce destinatie au acestea si indiferent de suprafata, in cazul in care nu s-au realizat lucrari de schimbare de destinatie, extinderi sau modificari dupa anul 1992 atunci cand nu era nevoie de obtinerea acestei autorizatii, nu se impune obtinerea autorizatiei de pompieri.

Dan Bradu seo

De ce? Pentru ca aceste cladiri se incadreaza in prevederile articolului 30 din Legea nr. 307/2006 avand completarile si modificarile ulterioare.

Leave a Reply