Ce ar trebui sa stii inainte de a planifica o vacanta in Thailanda

Leave a comment
Dan Bradu seo

Thailanda sau sufletul viu al Asiei de Sud ramane alegerea constanta a milioanelor de turisti din intreaga lume, fiind una dintre destinatiile unde va trebui sa ajungi macar o data in viata. Inainte de a te decide asupra unui sejur binemeritat si minunat in Thailanda, te voi pune la curent cu cateva date esentiale necesare planificarii unei vacante de vis.

Ghidul de mai jos te va transpune in incredibila lume a Thailandei, iar sfaturile oferite iti vor folosi in construirea unui plan de calatorie bine pus la punct.

Perioada cea mai prielnica pentru o vacanta in Thailanda

pureshapes.ro

Chiar daca in Thailanda exista numai 3 anotimpuri, cel mai bun interval de calatorie este de la finalul lui noiembrie pana la finalul lunii aprilie. In aceasta perioada vremea este racoroasa si uscata. Pe de alta parte, este si cea mai aglomerata perioada turistica din timpul anului.

Sunt si cei care prefera sezonul musonic – daca aceasta idee nu iti surade, trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt chiar atat de grave precum ai crede. Asta pentru ca ploile spontane nu dureaza mai mult de o ora, iar atmosfera nu apuca sa se raceasca. Te bucuri de un avantaj in plus daca alegi o vacanta Thailanda in aceasta perioada, fiind vorba despre preturile mai accesibile. Tocmai din acest motiv aceasta optiune pare sa fie imbratisata de tot mai multi turisti.

Cele mai celebre atractii turistice din Thailanda

Acest capitol este unul mult prea amplu, insa in final totul se rezuma la scopul calatoriei pe care o planifici. Daca iti doresti sa ai parte de relaxare deplina pe una dintre insulele tropicale ce apartin Thailandei, ai la dispozitie o multime de oferte.

Unele insule pot concura lejer cu cele mai luxoase statiuni de vacanta din lume, in vreme ce altele, cu o populatie mult mai restransa, iti pot oferi intimitatea si linistea la care ravnesti.

Pe de alta parte, Thailanda ramane un spatiu ideal de explorare ce starneste interesul celor ce vor sa desluseasca tainele unei culturi si a unei civilizatii diferite.

Controversata capitala Bangkok este un oras foarte viu si uimitor, in care poti descoperi la fiecare pas ramasite din cultura si istoria tarii. Celebru pentru templele si monumentele sale, Bangkok-ul reuseste sa surprinda turistul prin amestecul de lux, modernism cu antichitate, de istorie cu amuzament contemporan, devenind locatia preferata a multora.

Cat priveste bucataria thailandeza, nu ai cum sa ratezi celebrele lor feluri de mancare pe care le gasesti nu doar in restaurante, ci la fiecare colt de strada. Turistii constata cu surpindere cat de ieftina este mancarea in Thailanda si nu parasesc tara fara a se infrupta din numeroasele preparate exotice gasite acolo.

Nu mai este niciun secret ca Thailanda este extrem de ofertanta cand vine vorba de modalitati de a petrece timpul liber. Astfel, de la scufundari la cursuri de arta culinara, optiunile isi asteapta turistii dornici de experiente unice.

Pietele, magazinele, chioscurile cu suveniruri si obiecte artizanale, strazile aglomerate, tarabele ce te imbie cu mancare traditionala, precum si sutele de oportunitati de a-ti petrece vacanta Thailanda in cele mai inedite moduri, fac din aceasta tara destinatia ideala pentru viitoarea ta calatorie.

Leave a Reply