De la aparitia primului iPhone pana in prezent – partea I

De la aparitia primului iPhone pana in prezent – partea I

0 Shares
0
0
0

In mai bine de un deceniu de la lansarea primului telefon inteligent iPhone, Apple ne-a impresionat de la an la an cu functionalitati noi, care au revolutionat piata smartphone-urilor. Fie ca vorbim de un spatiu de stocare mare mare, de camere mai performante si de o memorie RAM mai generoasa, toate aceste caracteristici erau suficiente pentru ca oamenii sa se inghesuie sa le cumpere.

Primul iPhone, lansat la data de 29 iunie 2007

Vara anului 2007 a fost una importanta pentru iubitorii de smartphone-uri, deoarece au putut tine in mana primul iPhone. Acesta se remarca printr-un spatiu de stocare de 16GB, ceea ce insemna foarte mult pentru 2007, cat si prin camera de 2MP si o memorie RAM de 12MB. Fiind cu o adevarat o aparitie inedita pe piata de telefoane mobile de la acea vreme, s-au vandut circa 300.000 de exemplare in primul weekend.

iPhone 3G, lansat la data de 11 iulie 2008

Ce aduce nou modelul iPhone 3G este atat conexiunea 3G, cat si AppStore. Era o noutate sa poti descarca cate aplicatii vrei. Astfel, doar in primul weekend de la lansare s-au vandut peste 1 milion de exemplare, acesta fiind si primul iPhone care a ajuns in Romania.

iPhone 3GS, lansat la data de 19 iunie 2009

La aceasta vreme oamenii se asteptau ca in fiecare an sa apara un nou model iPhone. Cel din 2009 venea cu un spatiu mai mare de stocare, de 32GB, dar si cu imbunatatiri ale camerei, care era de 3MP si ofereaa posibilitatea de a inregistra video la calitate destul de inalta pentru acea vreme. Ce era cu adevarat surprinzator la acest telefon era memoria RAM, care era de 256 MB si permitea oamenilor sa se bucure de o experienta mult mai placuta in utilizarea aplicatiilor.

iPhone 4, lansat la data de 24 iunie 2010

In anul 2010 vorbim de o noutate care i-a bucurat foarte mult pe utilizatorii de iPhone-uri – prezenta camerei frontale. De aici pana la nenumaratele selfie-uri realizate in fiecare zi de oameni din fiecare colturi ale lumii a fost un singur pas. La acest telefon avem imbunatatiri si la memoria RAM, care era acum de 512MB, dar si la camera, care era acum de 5MP, avand blit inclus. Bineinteles, nu putem uita de retina display, care era cu adevarat o inovatie de la acea vreme. Grosimea telefonului era de 9.3mm, in timp ce cantarea doar 137 de grame.

iPhone 4S, lansat in octombrie 2011

Varianta 4S din octombrie este considerata o aparitie cu totul deosebita pe piata de smartphone-uri.  Printre cele mai importante specificatii mentionam Siri, camera de 8MP si inregistrare HD la 1080p si 30fps, toate aceste fiind update-uri de senzatie pentru anul 2010. In doar primul weekend s-au vandut 4 milioane de exemplare. Imbunatatirile aduse modelului iPhone 4S ne-au introdus intr-o alta etapa a utilizarii de smartphone-uri, fara de care viata de zi cu zi ar parea monotona astazi.

Iubitorii de iPhone au ramas utilizatori fideli ai acestui telefon de-a lungul anilor, chiar daca, poate au avut si experiente neplacute. Teama ca poate exista, la un moment dat, necesitatea unor reparatii iPhone Bucuresti nu i-a speriat si raman fani iPhone pentru mai bine de un deceniu.

0 Shares
You May Also Like