Aplicatii mobile: ce sunt, pentru ce sunt si ce tipuri exista?

Aplicatii mobile: ce sunt, pentru ce sunt si ce tipuri exista?

0 Shares
0
0
0

Fara ca noi sa retinem, aplicatiile mobile ne-au invadat viata si toata rutina pe care o avem in timpul zilelor de lucru sau de studiu. Acest lucru se datoreaza faptului ca evolutiile computerului pentru smartphone-uri ofera functii variate care ajuta la imbunatatirea vietii oamenilor.

Tine cont de faptul ca in momentul in care vrei sa iti folosesti telefonul pentru aplicatii exista riscul ca acesta sa cada. Daca iti spargi ecranul, intra pe inlocuire display iPhone 12.

Ce este o aplicatie mobila si pentru ce este?

O aplicatie mobila este un software conceput pentru a fi utilizat pe smartphone-uri. Acest instrument permite persoanei care instaleaza aplicatia pe mobil sa efectueze diferite tipuri de sarcini, fie profesionale, educationale sau sa acceseze conturi bancare, printre multe altele.

Trebuie sa distingeti acest tip de aplicatii cu sistemul de operare al mobilului. Acesta din urma este programul necesar pentru a rula toate hardware-ul si software-ul pe care telefonul le are. Nu poate fi decat unul la un moment dat si sunt cele mai cunoscute sunt  Android si iOS. In plus, aceste programe vin instalate pe mobil.

Pe de alta parte, o aplicatie difera de sistemul de operare al smartphone-ului, deoarece functioneaza in coordonare cu sistemul de operare si poate exista un numar mare de aplicatii instalate pe telefon. Unele aplicatii provin de la fabricarea mobilului si nu pot fi sterse, in timp ce altele sunt incorporate in mobil din orice magazin sau platforma de distributie. Acestea pot fi gratuite sau platite.

Printre beneficiile acordate de acest tip de dezvoltare putem numi urmatoarele:

  • Utilizatorul are acces rapid laanumite informatii, fara a fi nevoie sa se identifice de fiecare data cand intra in aplicatie.
  • Desi au o mare versatilitate,deoarece pot fi utilizate in orice domeniu de divertisment, stiintific, de munca sau educational, au, de asemenea, functii specifice pentru fiecare dintre aceste domenii. Acest lucru asigura ca utilizatorul are acces la instrumente importante care sunt la indemana si prin pasi simpli.
  • Imbunatateste contactul dintre utilizator si o anumita companie.De exemplu, pentru a face o reclamatie, acest tip de program este utilizat in cazul in care furnizorul va oferi un raspuns mult mai rapid decat in cazul in care se face printr-o ruta administrativa.

Tipuri de aplicatii mobile ..cum sunt clasificate

Daca luam in considerare arhitectura cu care au fost construite, putem clasifica aplicatiile in:

  • Native:Acestea sunt aplicatii care sunt construite intr-un mod special pentru anumite sisteme de operare. Acest lucru permite accesul la toate caracteristicile fizice ale mobilului, astfel incat permisiunile de accesare a hardware-ului sunt mult mai simple. In plus, au interfete grafice care imbunatatesc experienta utilizatorului, deoarece are toate cerintele pentru a imbunatati resursele. In cele din urma, ele se caracterizeaza prin faptul ca nu se bazeaza pe o conexiune la Internet, iar actualizarea se face intr-un mod simplu.
  • Pe Web:Spre deosebire de cele anterioare, acest tip de aplicatie are nevoie de o conexiune la Internet, pentru a putea oferi toate functiile sale pe orice tip de ecran. Distributia si actualizarea se fac, de asemenea, intr-un mod simplu. Acestea sunt dezvoltate cu limbaj HTML, CSS si Javascript. Acestea sunt compatibile cu orice sistem de operare pe care il are mobilul.
  • Hibrizi:Este un amestec al celor doua anterioare, unde combina robustetea in problemele frontend si imbunatatirea stocarii.
0 Shares
You May Also Like