Ce este o masina de sapat santuri?

Ce este o masina de sapat santuri?

0 Shares
0
0
0

O masina de sapat santuri este un echipament ideal pentru usurarea muncii celor care trebuie sa sape santuri pentru canalizare, pentru apa, sau pentru introducerea unor cabluri subterane, ori pentru saparea unor santuri pentru irigatii.

Cei care au nevoie sa sape santuri, indiferent de motivul pentru care sapa santul, pot sa isi indrepte de exemplu atentia spre masina de sapat santuri TR – 12, care este una dintre cele mai renumite masini de sapat santuri.

O asemenea masina este un utilaj robust si economic, care are dimensiuni compacte ce fac ca utilajul sa fie usor de manevrat si utilizat si in cazul unor lucrari in spatii restranse.

Lantul standard al unui astfel de utilaj este compus din 18 segmente cu dinti pentru soluri usoare. Se pot gasi deasemenea si utilaje care sa aiba lanturi cu dinti de otel sau cu cap din carburi metalice pentru solurile mai dificile, pentru solurile compactate, dure sau pentru cele pietroase.

In ceea ce priveste randamentul optim al unui asemenea utilaj pentru sapat santuri, se spune ca acesta este de aproximativ un metru pe minut. O asemenea masina de sapat santuri este ideala chiar si in cazul unor lucrari de mare amploare.

Bratul unei asemenea masini este demontabil iar manerele laterale permit incarcarea si transportul utilajului intr-o masina de mici dimensiuni.

In momentul in care discutam despre masina TR 12 Honda, trebuie mentionat faptul ca aceasta dispune de urmatoarele specificatii tehnice:

– Motorul masinii: Honda 5.5 hp OHV

– Adancimea de lucru a masinii: 10 la 35 cm;

– Latimea de sapare a santului: 10 cm;

– Trasmisia masinii: manuala;

– Lungimea masinii: 152 cm;

– Latimea masinii: 61 cm;

– Inaltimea masinii: 104 cm;

– Greutatea masinii: 105 kg;

Tot din categoria TR – 12 exista si masina de sapat santuri cu motorul B&S 5 hp, Intek OHV, care dispune de urmatoarele specificatii tehnice:

 • Adancimea de lucru este de la 10 la 35 de cm;
 • Latimea santului este de 10 cm;
 • Transmisia masinii este manuala;
 • Lungimea masinii este de 152 cm;
 • Latimea masinii este de 61 cm;
 • Inaltimea masinii este de 104 cm;
 • Greutatea masinii este de 105 kg.

Cei care au nevoie de o masina de sapat santuri TR – 12 isi pot indrepta atentia si spre un utilaj care sa aiba motorul Robin 6 hp OHV.

O astfel de masina dispune de urmatoarele specificatii tehnice:

 • Adancimea de lucru este de la 10 la 35 cm;
 • Latimea santului de 10 cm;
 • Transmisia masinii este manuala;
 • Lungimea masinii este de 152 cm;
 • Latimea masinii este de 104 cm;
 • Greutatea masinii este de 105 kg.

Cei care sunt interesati de achizitionarea unei asemenea masini trebuie sa stie ca la pachet cu masina mai primesc si cateva accesorii foarte importante

Discutam aici despre un lant standard ideal pentru terenurile cu grad de compactare scazut. Dintii acestuia au o inclinatie progresiva: stanga, central si dreapta.

Utilajul poate veni la pachet si cu un lant Tiger, ideal pentru terenurile dure ci compactate, insa mai poate dispune si de alte accesorii precum catena terminator (pentru solurile dure si cu pietris), sau de catena cobra (pentru solurile cu multe pietre si argila).

 

0 Shares
You May Also Like