Ce puteti obtine de la o casa de amanet si cu ce comisioane?

Ce puteti obtine de la o casa de amanet si cu ce comisioane?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care vreti sa apelati la oferta unei case de amanet este clar ca aveti mare nevoie de bani. Este extrem de important ceea ce puteti obtine si mai ales cu ce comisioane. Daca ati luat in calcul toate variantele posibile de a obtine bani extrem de rapid si le-ati eliminat pe cele mai intalnite, va mai ramane totusi una si anume serviciile unei case de amanet.

Dar apare o intrebare fireasca ce comisioane practica aceasta si mai ales ce bani se pot obtine? Bineinteles ca exista numeroase afaceri care pot sa aduca profit si pe timp de criza. Si acesta poate fi unul destul de bunicel.

Cele mai tranzactionate bunuri sunt aurul sau bijuteriile din aur. Bineinteles ca se amaneteaza si alte produse dar baza amanetului o constituie aurul. Important este si ce bani se pot obtine. Bineinteles ca amanet aur este o solutie limita. De ce spunem asta? Deoarece veti obtine cam jumatate din pretul real al garantiei.

Practic casele de amanet vor castiga foarte mult de pe urma amanetului pentru de obicei subevalueaza  foarte mult pretul real al obiectelor amanetate mai ales al aurului si al bijuteriilor. Un exemplu garitor in acest sens este urmatorul: daca pretul stabilit pentru o bijuterie de aur socotita la 40 de lei/gram este de 75 lei, atunci clientul va primi pentru amanetare aurului cei 75 de ron, dar la expirarea perioadei contractuale va trebui sa achite comisionul care este perceput de casa de amanet respectiva pentru a se putea prelungi perioada sau comisionul plus suma care este primita.

In caz contrar, daca expira si perioada de gratie, care este de circa 30 de zile si comisionul cat si datoria nu au fost achitate, obiectul este scos la vanzare la un pret cu circa 10-20% mai mare pe gram.

Persoanele care depasesc termenul de inapoiere a a banilor, dar se afla inca in perioada asa numita ”de gratie”, isi pot recupera bunurile doar platind penalizari. Fiecare casa de amanet percepe un comision, care se situeaza intre 0,08% si 1% pe zi. Cel mai mic contract de amanetari se poate face pe o perioada de circa 5 zile dar se pot face contracte cu o durata si de 30 de zile.

Dar apare o intrebare fireasca, ce comisioane se platesc? Unele case de amanet au comisioane extrem de reduse acestea situandu-se intre 0.5-1% pe zi pentru imprumuturi in aur. Un calcul simplu ne arata ca in cazul in care lasam garantie un inel de aur evaluat la 500 de ron, cu un comision de 0.9% pe zi veti avea de returnat 4.5 ron pe zi.

In cazul unui contract de 30 de zile, totalul este de 135 de ron. Practic pentru a reusi sa va recuperati acel inel trebuie ca la termenul stabilit sa veniti la amanet cu 635 ron. Deci se observa cat de eficienta este si va ramane pentru casa de amanet afacerea aceasta de amanetare a aurului.

 

0 Shares
You May Also Like