Cine a fost de fapt Mos Craciun?

Cine a fost de fapt Mos Craciun?

0 Shares
0
0
0

Inca de pe la sfarsitul toamnei si inceputul iernii, copiii asteapta cu mare nerabdare sa treaca timpul cat mai repede, pentru ca atat la gradinita, cat si la scoala in clasele primare, se vor organiza serbari dedicate Craciunului.

In cadrul acestor serbari, copiii vor recita tot felul de poezii speciale, care au fost anume create si dedicate sarbatorilor de iarna, insa surpriza mare pentru copii, de fiecare data va veni la final, atunci cand acestia vor fi intampinati de nimeni altul decat Mos Craciun.

Ei bine, dar cine este oare acest Mos Craciun, despre care se aud an de an o multume de lucruri?

Fara doar si poate, Mos Craciun este personajul cel mai iubit care are legatura cu sarbatorile de iarna, insa nu toata lumea cunoaste de fapt povestea adevarata a lui Mos Craciun.

Initial, Mos Craciun era o persoana foarte rea, care a ajuns sa aiba un suflet foarte bun numai dupa ce Maica Domnului a facut o minune, exact in ziua in care s-a nascut Iisus Hristos.

In forma in care il cunoastem fiecare dintre noi, batranul cu parul alb si cu barba mare si alba, echipat intr-un costum rosu, a aparut pentru prima data in secolul al XIX-lea.

Conform legendei, fara acordul lui Mos Craciun, Craciuneasa a primit-o in casa pe Fecioara Maria, careia i-a oferit adapost in grajd, pentru a-l putea naste pe Iisus Hristos. Se spune ca in momentul in care Mos Craciun a aflat de acest lucru, s-a infuriat atat de tare, incat i-a taiat mainile nevestei sale.

Tot conform legendei, Fecioara Maria a mai facut un miracol, lipindu-i la loc mainile Craciunesei, iar aceasta minune l-a convertit la crestinism pe batranul si omul rau care era Mos Craciun.

Se spune ca, datorita acestui miracol intamplat, si anume faptul ca sotia sa a scapat teafara si nevatamata, Mos Craciun a aprins in curtea casei sale un rug, care era alcatuit din trunchiuri de brad, si a petrecut cu slugile sale.

Se mai spune ca dupa aceasta petrecere, Mos Craciun a inceput sa le imparta celor din jur tot felul de daruri pastoresti, precum laptele, casul, urda sau smantana.

Dupa cum se vede, acesta a fost si momentul care a declansat oferirea cadourilor in perioada sarbatorilor, si de aceea se spune ca Mos Craciun vine in fiecare an de Craciun, si le ofera tuturor copiilor tot felul de cadouri.

Ei bine, acum ca s-a aflat si adevarata legenda a lui Mos Craciun, cu siguranta toti copiii de la gradinita, sau chiar si cei de la scoala isi doresc ca acest personaj sa le fie oaspete la serbarea de Craciun.

Pe langa faptul ca mosul le ofera cadouri, mai aduce si o multime de zambete pe chipurile copiilor, care vor fi vizibil incantati de prezenta sa.

Din fericire, prezenta lui Mos Craciun la o astfel de serbare este acum posibila, astfel ca personalul gradinitei trebuie doar sa caute companii care ofera servicii de inchiriere Mos Craciun, si asa le vor aduce copiilor cel mai iubit personaj.

Pretul pentru inchirierea personajului nu este unul mare, insa prezenta mosului la o astfel de serbare inseamna enorm de mult pentru copii.

 

0 Shares
You May Also Like