Cum sa va pozitionati corect boxa subwoofer Bose F1?

Cum sa va pozitionati corect boxa subwoofer Bose F1?

0 Shares
0
0
0

Spre deosebire de sursele audio normale, se spune ca basul este ca tonurile joase nu pot fi localizate cu greu si, prin urmare, pozitia subwooferului nu joaca un rol major – dar aceasta este doar jumatate din poveste. In urmatorul ghid veti afla cum sa configurati corect  boxa subwoofer Bose F1 in asa fel incat diferentele fata de o seara la cinema sa nu se mai observe.

Odata ce ati cumparat un subwoofer, acesta trebuie sa fie plasat in mod corespunzator doar pentru a produce cel mai bun sunet din camera. Dar problema incepe deja aici, deoarece toata lumea are un simt diferit al auzului, astfel incat probabil nu va exista cel mai bun sunet

Note inainte de configurarea subwooferului

Inainte de a incepe sa gasiti pozitia corecta, ar trebui sa definiti diferitele setari, precum si cea mai buna conexiune posibila intre satelit si subwoofer. Apoi, trebuie sa considerati ca nu exista aproape niciun „cel mai bun sunet”, deoarece experienta auditiva este, de asemenea, foarte subiectiva. Asadar, pregateste-te sa fii ocupat cateva ore.

Mai mult bas in colturi

In colturi si pe pereti, boxa subwoofer Bose F1 ofera intotdeauna o experienta sonora mult mai opresiva, deoarece presiunea sonora se reflecta inapoi imediat ce paraseste dispozitivul. Acest lucru este placut daca doriti acest lucru, deoarece basul ar trebui sa contina intotdeauna un anumit volum si sa ajunga la ureche cat mai puternic posibil.

Forta nu este totul

Retineti, totusi, ca basul, ca toate celelalte componente ale sunetului, joaca doar un rol printre multe. Totul armonios ar trebui sa fie intotdeauna scopul tau. Deci, daca nu sunteti un fanatic al basului, ar fi bine sa pozitionati boxa subwoofer Bose F1 aproape de difuzorul din stanga sau din dreapta. De asemenea, evita plasarea obiectelor intre tine si boxa subwoofer Bose F1.

Aveti grija in camerele „complicate”

Daca camera are diverse pante, unghiuri si caracteristici arhitecturale similare, poate fi mult mai dificil sa gasesti cea mai buna pozitie pentru  boxa subwoofer Bose F1.

Sunetul se reflecta pur si simplu complet diferit, astfel incat nu este posibil sa se gaseasca cea mai buna pozitie a unei boxe subwoofer Bose F1 intr-o astfel de camera, pe baza doar a catorva reguli generale. Aici trebuie doar sa-l incercati pana cand gasiti sunetul potrivit.

Dar care este sunetul potrivit oricum?

Un sunet puternic, tare si voluminos, fara a ineca satelitii: Acesta ar putea fi principiul director pentru pozitionarea corecta a unei boxe subwoofer Bose F1 din manual. Inca o data, este important sa ascultati cu atentie. Dispozitivele pentru masurarea presiunii acustice sunt mai putin potrivite pentru subwoofere, deoarece acestea recunosc doar inadecvat frecventele joase.

Pozitii gresite pentru boxa subwoofer Bose F1

In general, ar trebui sa evitati plasarea unui subwoofer in imediata apropiere a televizoarelor cu tuburi mai vechi. Subwooferele nu au, de obicei, ecranare magnetica, ceea ce are un efect negativ pe termen lung asupra tehnologiei televizorului.

Nu aveti aceasta problema cu televizoarele moderne cu ecran plat, dar carcasa subtire a televizorului poate genera vibratii – si acest lucru este, desigur, nedorit.

0 Shares
You May Also Like