De ce agentie de turism si nu direct proprietarul

De ce agentie de turism si nu direct proprietarul?

0 Shares
0
0
0

In aparenta pare o intrebare stupida dar cu putina rabdare, citind aceste randuri o sa realizati ca 3 minute alocate acestui articol, va pot influenta pozitiv decizia alegerii unei vacante. In primul rand vreau sa mentionez sunt proprietara a doua unitati turistice de pe litoral.

Logic si normal ar fi sa promovez contrariul acestei intrebari, dar lucrand de 8 ani de zile in domeniul turismului, am capatat experienta de a lucra cu oamenii, de a le intelege nevoile si dorintele si de a le transforma concediul intr-un moment unic.

Am invatat in acelasi timp ca cel mai indicat este ca rezervarea sa fie realizata prin intermediul unei agentii de turism. Va voi explica imediat de ce acest lucru. Sunt constienta de faptul ca o mare parte dintre voi au fost dezamagiti de anumite servicii sau aparitia unor stiri despre agentii fantoma descurajeaza orientarea catre o agentie, dar daca urmati pasii corecti pentru alegerea unei agentii si retineti cateva din aceste sfaturi, cu siguranta alegerea dvs se va clasa printre cele mai inspirate. Si nu vorbesc aici neaparat despre o agentie cu renume pentru ca stim foarte bine zicala:”La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”.

Ca si proprietar, prefer sa lucrez in mare parte cu anumite agentii de turism. Chiar daca acest lucru inseamna plata unui comision catre agentie care ATENTIE!! il plateste doar proprietarul; dvs ca si turist platiti doar tariful stabilit de mine ca proprietar si furnizat agentiei. Si atunci de ce agentie?

1. Tarife mai mici sau egale dar o informare corecta asupra conditiilor si serviciilor.

Riscati, daca faceti rezervarea direct la proprietar:

– sa fiti informati intr-un mod superficial sau chiar eronat; se merge pe principiul ca fiecare incearca sa-si vanda “marfa”, nu conteaza cum, conteaza cat, dupa aceea ne descurcam noi cu turistii. Cam asa se pune problema.

Ajungeti la unitate si aveti impresia ca ati confundat locatia. Atunci incepe negocierea, vi se creeaza impresia ca vi se face o reducere numai sa ramaneti. Acceptati niste conditii care probabil nu va sunt comode dar nu prea mai este nimic de facut, mai ales daca este o perioada de plin sezon.

– sa pierdeti avansul achitat; ori din motivul ca nu este recunoscut pentru ca retineti ca achitati intr-un CONT PERSONAL care apartine a unei terte persoane; fara factura, fara chitanta. Si nu lasati pacaliti cu o oarecare FACTURA PROFORMA realizata in word. NU ARE VALOARE!! Ori din motivul ca ajungeti la unitate si descoperiti cu totul altceva. Nu aveti cum sa dovediti ca vi s-a descris unitatea intr-un cu totul alt mod. Totul s-a realizat verbal- DOAR CUVINTE!!

– avansul sa ajunga la o persoana care nu are absolut nici o legatura cu unitatea respectiva. De exemplu vila Royal are ca proprietar pe X Razvan. Cum stiti ca aceasta persoana reprezinta unitatea?

Agentia, mai ales daca are punctul de lucru in vecinatatea locatiilor turistice, de exemplu pe litoral, o agentie de pe litoral, va poate informa corect asupra conditiilor, amplasarii, serviciilor oferite de o unitate turistica.

Localnicii intotdeauna vor sti detaliile pozitive si negative, ascunse. Tot timpul va fi un plus fata de celelalte agentii din tara, care sunt exact ca si dvs.

2. Tarife promotionale si speciale

Un proprietar nu o sa faca NICIOADATA reduceri pentru perioada de sezon (lunile iulie si august). Mai mult, va mari tariful daca veniti fara rezervare, deoarece este constient ca locurile sunt limitate si nu aveti foarte multe oferte sau posibilitati de a va caza. va profita din plin de acest lucru.

In schimb agentia intra pe piata cu oferte gen: Early Booking, Last Minute, Litoralul pentru toti, Programe sociale. Oferte speciale in cazul in care o unitate este noua si abia si-a deschis portile.

3. Siguranta

Cu riscul de a ma repeta, daca stiti sa alegeti agentia corecta, exact asa se va descrie rezervarea dvs. SIGURA!

In primul rand este o societate comerciala. Asta presupune inregistrarea la Administratia Finaciara si la Ministerul Turismului. Deci poate fi trasa la raspundere si chiar reclamata, in cazul unor neplaceri.

Cont bancar real; adresa reala; contact real; web-site profesional cu toate detaliile despre societate, licenta de turism, brevet de turism; factura proforma si factura fiscala, voucher (biletul de cazare), contract de prestari servicii semnat intre turist si agentie. Cam asa se pune problema in ceea ce priveste agentia de turism.

Acest site este o sursa sigura de va rezerva concediul dorit la mare, mai ales ca aveti in spate o echipa tanara si dornica sa va satisfaca toate dorintele, suport 24h din 24h si cele mai bune tarife garantate de pe litoral.

La fiecare rezervare primiti factura, voucher si contract ca sa fiti sigur de concediul Dvs.

0 Shares
You May Also Like