Cat de simplu poti avea un site?

Cat de simplu poti avea un site?

0 Shares
0
0
0

Fie ca esti proprietarul unei afaceri pe care doresti sa o faci cunoscuta prin intermediul internetului, sau pur si simplu doresti sa patrunzi in aceasta comunitate online, care pe zi ce trece devine din ce in ce mai complexa, vei avea nevoie de un site. Care sunt pasii necesari pentru a dispune de un site functionabil?

In primul rand aveti nevoie de un nume pentru domeniul web pe care il vei folosi, care sa fie disponibil atunci cand vei ajunge la sectiunea de inregistrare domenii, apoi de un pachet de gazduire web, si nu in ultimul rand, site-ul propriu zis. In momentul de fata exista foarte multe firme specializate in acest domeniu, care iti pot crea de la zero si in cel mai scurt timp un site cu care tu te poti face cunoscut. In acest amalgam de firme, se evidentiaza de departe www.clausweb.ro, motiv pentru care va si invit sa accesati acest site daca sunteti in cautarea unei firme cu acest profil.

Insa, probabil ca te intrebi care este importanta fiecarei etape in parte in crearea unui site nu? Pai haide sa vedem atunci:

Importanta numelui de domeniu folosit – numele unui domeniu este reprezentat de un cuvant sau mai multe cuvinte care incearca pe cat posibil sa defineasca activitatea pe care tu doresti sa o promovezi prin intermediul acelui site. Poti inregistra un domeniu sau chiar si rezerva prin intermediul unei firme care se ocupa cu activitatea de inregistrare domenii. Atunci cand inregistrezi domeniul ai de ales intre mai multe tipuri de domenii cum ar fi: .ro, .com, .info, .org. Si totusi care este importanta acestui nume de domeniu nu? Pai atat timp cat acest nume va fi definitoriu pentru obiectul de activitate al site-ului tau, cu atat mai usor va fi retinut de catre potentialii clienti, iar la o cautare rapida in motorul de cautare acesta se va evidentia mai usor.

Gazduirea web pentru site-ul tau – la fel cum si noi avem un domiciliu, la fel trebuie sa aiba si site-ul tau. De ce? Deoarece site-ul contine fisiere care trebuie stocate pe un server de gazduire web. Aceste pachete de gazduire web vin sub diverse forme in functie de necesitatea site-ului. Aceste pachete pot include un spatiu de gazduire mai mic sau mai mare, trafic limitat sau nelimitat, etc.

Serviciile de web design – sunt o componenta importanta daca iti doresti sa impresionezi cu site-ul tau. Iar daca iti doresti sa obtii si un venit de pe urma acestui site, atunci e obligatoriu sa apelezi la serviciile de web design pentru a creona o imagine cat mai profesionista afacerii tale.

Functionalitatea site-ului web – pe langa imaginea profesionista pe care o creezi cu ajutorul serviciilor de web design, ai nevoie si de o functionabilitate cat mai buna, pentru ca nu-i asa, degeaba site-ul atrage clienti prin imaginea pe care o are, daca acesta nu este functional din diverse motive.

Promovarea siteului in motoarele de cautare si pe Facebook – dupa ce siteul este realizat la parametri optimi poti apela la o firma care te ajuta cu promovarea serviciilor tale in motoarele de cautare sau pe Facebook. De departe cea mai buna varianta este DanBradu.com, acolo gasesti tot ceea ce ai nevoie in materie de optimizare seo si aplicatii fantastice pentru Facebook.

Toate aceste etape prin care se creeaza un site care tinde spre succes trebuie sa fie executate de o firma specializata in acest domeniu. O firma pe care eu o pot recomanda cu caldura este Clausweb.ro, care pe langa inregistrare domenii, ofera si alte servicii complementare.

0 Shares
You May Also Like