Doua cursuri care pot sa iti fie de mare ajutor in viata

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care timpul pe care il ai la dispozitie iti permite, o idee foarte buna ar fi aceea de a te inscrie la diferite cursuri care pot sa iti fie de foarte mare ajutor in viata, iar in continuarea acestui articol vom dezbate acest aspect.

In primul rand ai putea opta pentru un curs psi, iar in acest caz vei deveni o persoana specializata in prevenirea si stingerea incendiilor, dupa ce vei finaliza cu succes cursul si vei obtine si un certificat de atestare profesionala in acest caz.

Un astfel de curs ti se potriveste de minune si in cazul in care lucrezi in cadrul unei institutii publice si esti persoana desemnata de catre institutia respectiva sa te ocupi de organizarea activitatilor de aparare impotriva incendiilor in cadrul institutiei.

Un asemenea curs se desfasoara pe durata a 108 ore, dupa care va trebui sa sustii examenul final pentru a deveni expert in ceea ce priveste prevenirea si stingerea incendiilor.

Pentru a te inscrie la un astfel de curs iti va trebui o lista de documente, iar pe lista respectiva se numara cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul. In ceea ce priveste studiile, trebuie sa ai 12 clase finalizate pentru a putea participa la un astfel de curs.

Un alt curs care poate sa iti fie extrem de util in viata este acel curs servant pompier, iar in urma finalizarii acestui curs vei putea sa faci parte fara probleme din cadrul unei echipe de interventie, salvare si prim ajutor. Bineinteles, aici discutam despre o echipa de voluntariat, insa acest curs este extrem de util.

In cazul in care vei decide ca trebuie sa participi la un astfel de curs, va trebui sa ai pentru inscriere asupra ta cartea de identitate, certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul si nu in ultimul rand, certificatul de nastere.

Referitor la studii, vei putea opta pentru un asemenea curs daca vei avea finalizate 8 – 10 clase, iar ultimul document care iti va fi necesar va fi avizul medicului de familie cum ca esti apit pentru a exercita ocupatia de Servant Pompieri.

In urma absolvirii unui curs de servant pompier vei dobandi cateva cunostinte extrem de importante. In primul rand vei stii sa efectuezi activitatile de pregatire in situatii de urgenta.

Apoi vei stii cum se desfasoara activitatile premergatoare interventiei in situatii de urgenta, si vei stii si cum trebuie intervenit in situatii de urgenta.

Odata ce vei absolvi acest curs vei stii si cum trebuiesc intretinute mijloacele tehnice de interventie din dotare. Deasemenea, un asemenea curs este ideal pentru aplicarea prevederilor legale in ceea ce priveste sanatatea si securitatea in munca.

Un asemenea curs mai este important si pentru aplicarea normelor de protectie a mediului.

Asadar, dupa cum se poate observa, in urma absolvirii unui curs de servant pompieri, vei putea dobandi suficient de multe cunostinte pentru a face parte din cadrul unei echipe de voluntariat care actioneaza in situatii critice.

0 Shares
You May Also Like