Lasa-ti telefonul acasa pentru un concediu relaxant

0 Shares
0
0
0

Putini dintre noi isi pot imagina concediul fara telefon, il folosim sa ne orientam, sa cautam informatii despre obiectivele vizitate, sa ascultam muzica cand ne relaxam pe plaja sau chiar pentru a efectua plati. Insa pentru un concediu cu adevarat relaxant, cea mai buna strategie ar fi sa il lasam acasa, din numeroase motive pe care le vom discuta pe larg in randurile de mai jos.

Va poate cauza neplaceri – in cazul in care se strica, il pierdeti sau va este furat va veti confrunta cu nevoia de a-l repara sau inlocui, ceea ce va determina cheltuieli suplimentare, ce in functie de locul unde va aflati in vacanta pot fi mai mari decat daca incidentul s-ar fi intamplat acasa.

De pilda, daca va aflati intr-un oras precum Londra sau Paris, cu preturi ridicate la servicii o inlocuire display iphone 7 plus va fi cu siguranta o cheltuiala considerabila.

Nu va permite sa va deconectati cu adevarat – majoritatea posesorilor de telefoane mobile au tendinta de a petrece timp pe retelele de socializare atunci cand nu au altceva de facut, astfel ca este foarte probabil sa verificati Feed-ul profilului de Facebook sau Instagram cat asteptati la cozi, in mijloacele de transport, la masa, etc.

Astfel veti ramane in contact cu ceea ce se intampla acasa prin intermediul postarilor (stiri, anunturi, evenimente politice, etc) si nu va veti deconecta cu adevarat pe perioada vacantei. Ba mai mult, timpul petrecut pe telefon il puteti folosi pentru a observa cu adevarat detaliile locului pe care il vizitati, oamenii, peisajul si a intelege mai bine diferentele sociale, culturale si istorice dintre tara/orasul dumneavoastra de origine si tara/orasul gazda.

Ba mai mult in cazul in care telefonul este de munca va veti trezi citind si poate chiar raspunzand la email-uri in timpul concediului pentru a rezolva probleme de care altfel nu ati fi stiut daca nu aveati acces la email in timpul concediului.

Chiar daca acestea pot parea urgente, colegii stiu cu siguranta ca sunteti in concediu nu probabil nu asteapta un raspuns in timp real ci doar semnaleaza problema in momentul aparitiei, asteptand un raspuns abia dupa ce reveniti la birou.

Roaming-ul poate reprezenta o cheltuiala suplimentara – daca in cadrul Uniunii Europene exista o conventie ce permite folosirea unui numar considerabil de GB, minute si SMS-uri, in afara acesteia preturile sunt mai ridicate, astfel ca fie trebuie sa achizitionati optiuni Prepay in prealabil, fie veti achita o factura consistenta odata intorsi in tara in cazul abonamentelor.

Lasand telefonul acasa evitati insa cu totul aceasta problema si cheltuiala suplimentara. In cazul in care calatoria este una mai lunga de cateva zile si doriti totusi sa petreceti concediul fara telefonul mobil va puteti printa in prealalbil toate materialele de care aveti nevoie iar pentru a suna in cazul unei urgente cu siguranta cei de la hotel va pot pune un telefon la dispozitie.

Daca nu va puteti desprinde de telefon pe tot parcursul concediului puteti face un exercitiu mai simplu optand sa il lasati in seif la hotel unde se va afla in siguranta pe parcursul zilei, oferindu-va si sansa de a va relaxa cu adevarat in concediul mult-asteptat.

0 Shares
You May Also Like