Locuri minunate din Transilvania pe care trebuie sa le vedeti

Leave a comment

Calatorii, fanii lui Dracula, vanatorii de vampiri, pasionatii paranormal sau pasionati de cultura din intreaga lume au avut intotdeauna un interes pentru Transilvania. Poate ca se datoreaza romanului Dracula al lui Bram Stoker sau a modului in care este dezvaluit in Media si cultura pop care s-a format in jurul sau, dar pe langa emotii, vizitatorii gasesc intotdeauna un loc cu privelisti uimitoare, peisaje pitoresti, localnici primitori si povesti de amintit.

Transilvania este una dintre cele trei regiuni istorice majore ale Romaniei. Geografic, Transilvania se refera doar la platoul Transilvaniei inconjurat de arcul carpatic; dar, din punct de vedere geopolitic, regiunea istorica a Romaniei include si Banatul, Crisana, Satmar si Maramures.

De-a lungul istoriei, teritoriul Transilvaniei a fost populat de geto-daci in antichitate si a apartinut Regatului Dac, apoi imperiului roman dupa cucerirea Daciei. In Evul Mediu, a aparut Voievodatul Transilvaniei. Prima mentiune cunoscuta apare intr-un document latin medieval din 1075, numit Terra Ultra Silvam, care inseamna „Tara dincolo de padure”.

pureshapes.ro

La inceputul secolului al XI-lea, Regatul Ungariei a inceput anexarea Transilvaniei, proces care a fost finalizat la sfarsitul secolului al XII-lea. De asemenea, intre secolele al XI-lea si al XIII-lea, Regatul Maghiar a adus maghiari, sasi, cumani si cavaleri teutoni in Transilvania pentru a coloniza regiunea, de aici diversitatea etnica si culturala pe care o regasim in aceste zile.

Intre 1526 si 1699, Transilvania a fost un principat autonom si un vasal al Imperiului Otoman. Dupa 1699, Principatul Transilvaniei a fost administrat de Imperiul Austriac.

Dupa primul razboi mondial si dezintegrarea Austro-Ungariei, care contine o populatie majoritara romaneasca, Transilvania s-a unit cu Regatul Romaniei, prin Tratatul de la Trianon, si a ramas o parte a Romaniei chiar si dupa al doilea razboi mondial.

Care sunt principalele obiective turistice din Transilvania?

Castelul Bran – Bran, langa Brasov (judetul Brasov)

Cand vine vorba de Transilvania, Romania, primul loc care vine in mintea majoritatii oamenilor este Castelul lui Dracula. Contele Dracula din romanul lui Bram Stoker este inspirat de Vlad Tepes si stratul sau din Castelul Bran. Nu exista dovezi istorice care sa sugereze legatura dintre Vlad si Castelul Bran, dar turistii sunt intotdeauna bineveniti sa viziteze locul si sa descopere povestea ei adevarata.

Castelul Corvinilor – Hunedoara (judetul Hunedoara)

Cunoscut si sub numele de Castelul Hunyadi, Castelul Corvin este unul dintre cele mai mari castele din Europa si cel mai mare castel din Transilvania. Alaturi de Castelul Bran si Castelul Poenari, se crede ca Castelul a fost si o inspiratie pentru Dracula lui Bram Stoker.

Alba Carolina – Alba Iulia (jud. Alba)

Avand 7 bastioane si aproximativ 12 km de ziduri, Alba Carolina este cea mai mare cetate din Romania. Cea mai unica caracteristica este Schimbarea Garzii in care oamenii imbracati in stilul soldatului austriac joaca o schimbare autentica habsburgica a ceremoniei de garda.

Mina de sare Turda – Turda (jud. Cluj)

Timp de aproape doua milenii, a servit ca o mina de sare si in timp de nevoie, chiar ca adapost pentru bombe si depozit pentru branza. In aceste zile, Salina Turda serveste ca un parc de distractii subteran, vizitat de sute de mii de turisti in fiecare an, fiind considerat cel mai cool loc subteran din lume.

Ce puteti face in Transilvania?

Daca doriti sa petreceti o zi minunata in aceasta regine, vizitati Salina Turda, si veti avea sansa de a explora locurile din jur.

Aflati mai multe despre cultura si bucataria locala – in afara de castele si Dracula, Transilvania este renumita pentru cultura si bucataria sa unica si asta a facut din Sibiu o capitala gastronomica in 2019. Gasiti mestesugurile uitate in lumea moderna gustand mancarea transilvaneana uimitoare.

Aflati mai multe despre istoria Transilvaniei – Faceti un tur privat al Transilvaniei de trei zile pornind de la Cluj Napoca si aflati mai multe despre cum a evoluat Transilvania de-a lungul secolelor si cum amestecul de cultura a creat un loc atat de frumos.

Ce suveniruri puteti alege din Transilvania?

Fireste, cele mai cunoscute suveniruri sunt camasa populara barbati si ia nationala pentru femei, insa in afara de hainele din portul popular romanesc, puteti sa optati pentru diferite suveniruri specifice zonei.

Daca nu doriti sa cumparati prea multe lucruri interesante si obiecte din lut create manual, puteti alege clasicii magneti.

Asadar, dupa cum se poate vedea, Transilvania este plina de frumuseti, motiv pentru care este indicat sa vizitati cel putin odata in viata aceasta regiune a Romaniei.

Leave a Reply