Motive pentru care purtarea ochelarilor de soare este mai importanta decat crezi

0 Shares
0
0
0

Utilizarea ochelarilor de soare devine din ce in ce mai populara. Pe buna dreptate. Ochelarii de soare, cu numeroasele lor culori, forme si materiale, subliniaza caracterul nostru si ne ajuta sa ne imbunatatim personalitatea. De aceea au devenit unul dintre accesoriile noastre preferate.

Dar factorul de styling al ochelarilor de soare nu este singurul lor beneficiu. In primul rand, ochelarii de soare au o functie de protectie incomensurabila impotriva razelor UV.

Acestea ne protejeaza ochii de boli oculare grave si  sunt cea mai buna protectie impotriva razelor solare daunatoare. Pentru adulti si copii, fie vara, fie iarna! Cauta modele fashion precum ochelarii de soare pentru barbati Carrera.

Afla care sunt caracteristicile ochelarilor de soare care ne protejeaza ochii si de ce ochelarii de soare de marca sunt mai scumpi, dar si mult mai protectori.

  1. Lumina soarelui poate provoca boli oculare grave

Dupa cum sugereaza si numele, purtam ochelari de soare pentru a ne proteja de soare si de radiatiile sale UV.

Asa cum pielea noastra ar trebui sa se protejeze de soarele excesiv prin purtarea de protectie solara si imbracaminte lunga, ochii nostri ar trebui, de asemenea, sa fie protejati. Acest lucru se datoreaza faptului ca radiatia solara are consecinte fatale pentru corneea si retina noastra.

Daca prea multa lumina solara nefiltrata ajunge la ochii nostri, mai ales la o varsta frageda, se pot dezvolta boli grave, ceea ce poate duce la orbire completa sau chiar cancer.

Nota: O lentila adulta poate absorbi lumina ultravioleta intr-o oarecare masura, deci nu poate intra in interiorul ochiului.

Cu toate acestea, ochii copiilor sunt deosebit de vulnerabili: in primii ani de viata, 90% din razele UVA si peste 50% din razele UVB ajung la retina, iar intre 10 si 13 ani, 60% si, respectiv, 25%. Abia la varsta de 18-20 de ani razele UV pot fi filtrate de lentila.

 

Aici puteti vedea o prezentare generala a celor mai frecvente boli oculare cauzate de lumina soarelui.

 

Cataracta

Cataracta este opacifierea cristalinului natural al ochiului. Este cea mai frecventa cauza a pierderii vederii la persoanele cu varsta de peste 40 de ani si este, de asemenea, principala cauza de orbire la nivel mondial.

In plus, odata cu varsta, factorii de risc pentru cataracta includ radiatiile ultraviolete. Pentru a preveni cataracta, ar trebui sa purtati ochelari de soare care blocheaza 100% din razele UV ale soarelui. Cu toate acestea, prevenirea completa a cataractei prin ochelari de soare nu este garantata, deoarece boala poate fi declansata si de factori fiziologici, pe langa expunerea la soare.

 

Degenerescenta maculara

Degenerescenta maculara apare atunci cand portiunea centrala mica a retinei, numita macula, dispare. Retina este tesutul nervos sensibil la lumina din partea din spate a ochiului. De obicei, nu provoaca orbire, dar poate provoca probleme grave de vedere.

Mai multe studii renumite au sugerat ca expunerea la soare poate fi un factor de risc pentru degenerescenta maculara si ca sensibilitatea pielii la lumina soarelui si culoarea irisului joaca un rol central in determinarea degenerescentei maculare.

0 Shares
You May Also Like