Cea mai buna activitate anti-imbatranire: studiaza o limba straina!

0 Shares
0
0
0

Cand adultii se intreaba de ce ar trebui sa dedice timp invatarii unei limbi straine, profesorii si expertii se concentreaza in general pe beneficii diferite, majoritatea sociale sau practice: oportunitati de munca mai bune; salarii mai bune; o intelegere mai larga a lumii; mai multa incredere pentru a calatori oriunde si a experimenta culturi noi; sansa de a intalni oameni din alte tari sau de a utiliza mai eficient retelele sociale etc.

Cu toate acestea, se explica foarte putin despre unul dintre cele mai importante motive pentru care adultii ar trebui sa inceapa sa invete limbi straine: vorbirea mai multor limbi ne poate mentine creierul in forma buna mai mult timp si chiar ii poate ajuta sa functioneze mai bine.

A intelege si a fi capabil sa discuti intr-o limba straina inseamna sa dobandesti un nou sistem complex de reguli pentru a intelege modul in care cuvintele se combina pentru a face fraze, capacitatea de a face propozitii si a intelege modul in care acestea sunt pronuntate, de asemenea, si, cel mai important, sa inveti cum sa intelegi si creezi mesaje care transmit sensul dorit.

Aceste procese sunt declansate in creierul nostru in diferite moduri care ne determina sa le practicam. V-ati gandit vreodata ca la fel cum corpurile noastre au nevoie de exercitii fizice pentru a fi in forma, creierul nostru face si el?

Diferite studii stiintifice au aratat cat de avantajos este pentru creierul adult sa invete o limba straina: ingroasa un strat de neuroni care sunt responsabili de gandire, limbaj, memorie si constiinta producand o multime de beneficii. Urmatoarele sunt doar cateva mentionate in aceste studii.

Ca adult, ai invatat cum sa inveti: stii ce strategii de invatare sunt bune pentru tine si care ar fi o pierdere de timp, ceea ce te face mai buni studenti decat un copil sau chiar un tanar.

1) O mai buna flexibilitate cognitiva: aceasta inseamna ca persoanele bilingve se pot adapta la o situatie noua sau neasteptata mai repede decat monolingvii, deoarece invatarea unei limbi noi dezvolta noi zone ale mintii lor si le imbunatateste capacitatea de concentrare si procesare a informatiilor.

2) Imbunatateste memoria si te face un ganditor mai constient : odata ce ai intalnit cuvinte sau structuri noi, trebuie sa le amintesti si sa le aplici, un exercitiu care iti consolideaza memoria si creste creativitatea.

3) Hone abilitati de ascultare si face mintea sa functioneze la apogeu : pentru a auzi, intelege, interpreta si produce sunete tipice limbii noi, elevii trebuie sa localizeze informatii ambigue si sa distinga date relevante de cele irelevante.

4) Cresterea abilitatilor de atentie si de luare a deciziilor : noul limbaj are expresii si idiomuri cu sensuri diferite, ceea ce il face pe elev sa se gandeasca la ceea ce este potrivit pentru o anumita situatie si ce ar fi ofensator pentru vorbitorul autohton.

5) Construiti abilitati multitasking: persoanele bilingve dezvolta abilitatea de a comuta intre doua sisteme de vorbire, scriere si structura – cea a limbii proprii si cea a limbii tinta. Comutarea intre diferite structuri le face bune la multitasking.

6) Protejeaza impotriva dementei si Alzheimer: Cauzele acestor boli nu sunt bine cunoscute, dar studiile medicale au stabilit ca invatarea unei a doua limbi poate preveni aparitia lor sau poate incetini efectele lor.

7) Limba engleza este cu siguranta o limba dominanta pe plan international in domeniile comunicatiei, stiintei, afacerilor, aviatiei, divertismentului, radioului si diplomatiei. Tinand cont de toate aceste detalii, este firesc sa doriti sa participati la un curs de invatare a limbii engleze. Oriunde veti dori sa va angajati, mai ales daca doriti sa optati pentru o cariera in afara granitelor tarii, veti avea nevoie sa vorbiti aceasta limba, pentru a avea sanse de reusita.

8) Engleza este cea mai studiata limba straina in Uniunea Europeana (de catre 89% dintre elevi), fiind urmata de limba franceza (32 %), limba germana (18 %) si de limba spaniola (8%).

9) Datorita raspandirii sale, limba engleza a fost numita adesea “limba globala” sau “lingua franca” a epocii moderne. Daca va intrebati ce inseamna acest lucru, ei bine, pentru ca este limba globala, puteti vorbi engleza in toate colturile lumii, pentru ca peste tot se vorbeste aceasta limba.

Exemplele de mai sus arata ca, continuarea invatarii la varsta adulta este benefica pentru sanatate si pentru fericire. In cazul in care nu vorbiti bine sau foarte bine limba engleza, atunci cu siguranta ultima solutie indicata pentru dvs. este sa va indreptati atentia spre site-https://www.ilsc.ro, pentru a va inscrie la cursuri de limba engleza.

Puteti invata limba engleza in functie de nivelul la care va aflati, pentru ca accesand https://www.ilsc.ro, de regula exista posibilitatea de a alege sa va inscrieti la cursuri engleza pentru incepatori, cursuri engleza pentru nivel mediu sau cursuri engleza pentru avansati.

0 Shares
You May Also Like