Cum să obții o manichiură perfectă în 10 pași?

Cum să obții o manichiură perfectă în 10 pași?

0 Shares
0
0
0

Manichiura frumoasă arată și se simt elegant, dar costul unei manichiuri la salon poate fi într-adevăr mare. Dacă dorești să economisești timp și bani pentru manichiura ta, vei avea nevoie să urmezi pașii de bază pentru o manichiură perfectă acasă.

 

Recomandăm să îți rezervi 1-2 ore pentru a te putea relaxa în acest ritual de autoîngrijire fără să te grăbești.

 

Pasul 1: Adună instrumente necesare

 

Asigură-te că ai în trusă următoarele articole:

  • Soluție de îndepărtare a lacului de unghii și dischete de bumbac
  • Unghieră
  • Pilă și buffer de unghii
  • Împingător de cuticule și forceps
  • Cremă hidratantă pentru mâini/unghii
  • Lac de unghii
  • Finish

 

Pasul 2: Îndepărtează oja aplicată anterior

 

Soluțiile de îndepărtare a lacului de unghii fără acetonă sunt mai blânde decât cele cu acetonă, însă acestea funcționează mult mai repede.

 

Pasul 3: Modelează unghiile

 

Taie unghiile dacă este necesar, apoi pilește-le ușor. O formă de unghii ușor rotunjită sau marginile rotunjite este de obicei cea mai bună variantă, dar poți să alege orice formă preferi. Evită pile de unghii din metal sau foarte aspre pentru a minimiza afectarea unghiei. În schimb, optează pentru o pilă ușor abrazivă sau de cristal.

 

Pasul 4: Înmuierea

 

Pune-ți mâinile într-un vas cu apă caldă (nu prea fierbinte) și adaugă în apă puțină soluție delicată pentru față sau șampon. Înmuierea cuticulei înainte de tăiere este esențială, însă limitează acest pas la aproximativ trei minute.

 

Pasul 5: Folosirea unui peeling cuticular

 

Când tai pielea îngroșată din jurul unghiilor, folosirea unui peeling de îndepărtare a cuticulei poate ajuta foarte mult în acest pas.

 

Pasul 6: Îndepărtează cuticulele

 

Folosind împingătorul de cuticule inclus în trusă, împinge ușor cuticula departe de unghie, dar nu prea departe, altfel poți deteriora creșterea unghiei. Ai grijă să nu tragi, ridici, rupi, forțezi sau tai cuticula în niciun fel.

 

Cel mai bine este să nu exagerezi cu acest pas, deoarece cuticula ajută la protejarea patului unghial de diverse probleme. Acum este, de asemenea, momentul să îndepărtezi pielea moartă de pe părțile laterale ale unghiilor, dar, din nou, ai grijă să nu tai unghiile în sine sau prea adânc în piele.

 

Pasul 7: Hidratează

 

Masează o loțiune de hrănitoare sau un ulei fără parfum, în cuticule și mâini pentru a hidrata pielea.

 

Pasul 8: Lustruire

 

Ingredientele hidratante rămase pe unghii din pasul anterior, pot împiedica aderența corectă a lacului de unghii. Folosind o dischetă de bumbac, aplică o soluție de îndepărtare a ojei pe suprafața unghiei pentru a îndepărta reziduurile. Cea mai importantă parte a acestui pas este să te asigurai că nu există absolut deloc uleiuri sau emolienți pe unghii.

 

Pasul 9: Aplică oja în straturi

 

Primerul protejează unghiile de decolorare și previne ciobirea. Apoi, aplică oja aleasă în straturi, lăsând să se usuce după fiecare aplicare. Două straturi de lac colorat, urmate de un strat superior pentru un plus de strălucire, precum Gelaxyo Ultra Finish UV sunt tot ce ai nevoie.

 

Pasul 10: Reaplică crema hidratantă

 

Pentru ca mâinile și zonele unghiilor să arate sănătoase, ai nevoie de o cremă hidratantă. Nu poți avea unghii și mâini grozave fără acest produs indispensabil.

 

Dacă ai instrumentele potrivite la îndemână și folosești tehnica potrivită, vei avea cu siguranță o manichiură grozavă. Desigur, nu este nimic rău să optezi pentru manichiură profesională pentru o ocazie specială sau doar pentru a te răsfăța, dar să știi să o faci singură te poate economisi de timp și bani.

0 Shares
You May Also Like