Motor electric monofazat 3kw pentru domenii casnice și industriale

Motor electric monofazat 3kw pentru domenii casnice și industriale

0 Shares
0
0
0

Motoarele asincrone monofazate sunt reprezentate de o serie de motoare asincrone pentru uz general industrial și casnic. Motoarele electrice sunt proiectate pentru a fi alimentate dintr-o rețea de tensiune monofazată de 230 V, 50 Hz și funcționare continua, cu rezistență termică de izolație clasa F (temperatura reală până la 155 de grade C).

Clasa de protecție a carcasei IP55 este rezistentă la praf și umiditate. Structural, un motor electric monofazat 3kw este fabricat cu prindere pe talpă. Înfășurarea statorică a diferitelor versiuni de motoare poate fi cu 2 și 4 poli, cu viteze sincrone de 3000/1500 rpm, respectiv 3000 rpm pentru motorul electric monofazat 3 kw. Seria este adaptată pentru a funcționa cu convertoare de frecvență. 

Pentru a exclude fluxul de curenți paraziți prin arborele și cadrul motorului, arborele rotorului este montat pe lagăre izolate.

Motor electric monofazat 3kw – Domenii de aplicare

Practic, motorul electric monofazat este destinat utilizării în acționări electrice industriale de mică putere. Costul relativ relativ ieftin și fiabilitatea motorului oferă o gamă foarte largă de aplicații: dispozitive de automatizare industrială, manipulatoare, unelte electrice, ventilatoare, pompe, compresoare și electrocasnice.

Motor electric monofazat 3kw – Avantaje

Avantajele utilizării motorului electric monofazat 3 kw sunt următoarele: utilizarea unei surse de alimentare monofazată; manopera de înaltă calitate si fiabilitate în exploatare; conexiune convenabilă la cutia de viteze și instalare electrică convenabilă în cutia de borne; motoarele sunt optimizate pentru funcționare cu un convertor de frecvență; capacitatea de a instala seturi standard de ventilație independentă.

Motor electric monofazat 3 kw – pentru toate sferele economiei

Cele mai răspândite sunt motoarele electrice asincrone trifazate care sunt utilizate în toate sferele economiei (mașini-unelte și echipamente, automatizare, telemecanică etc.). Astăzi, acest tip de motor electric este cel mai comun. Acest lucru se explică prin simplitatea funcționării, fiabilitate, greutate redusă și dimensiunile generale bune.

Un motor electric monofazat 3 kw este utilizat în acționările electrice ale diferitelor mașini-unelte (prelucrarea metalelor, prelucrarea lemnului), în ventilatoare, mașini de mutat pământul, în ascensoare, pompe, aparate de uz casnic etc.).

Un motor electric asincron 3 kw poate reduce semnificativ consumul de energie al echipamentelor pe care lucrează, poate asigura un nivel ridicat de fiabilitate și poate crește durata de viață a dispozitivelor. Combinația acestor caracteristici, de regulă, afectează imediat pozitiv modernizarea întregii producții.

Astăzi, un motor electric monofazat asincron poate fi utilizat pentru următoarele tipuri de mașini, care sunt cele mai solicitate în diferite industrii și în orice producție:

  • industrial general – utilizat în producție și în sectorul agro-industrial;
  • rezistent la explozie – destinat utilizării în industriile explozive: industria chimică, producția de petrol, exploatarea gazelor și cărbunelui;
  • motoare electrice cu macara, potrivite pentru lucrul în orice mecanism de rotire și macara.

Motoare electrice asincrone – parte a industriei modern

Toată producția depinde de fiabilitatea și calitatea lor. Nu contează dacă este o mașină de spălat sau o mașină de țesut, echipamente de depozit sau sistem de ventilație – funcționarea multor mașini este imposibilă fără funcționarea corectă a motorului electric.

În acest sens, este important nu numai să cumperi un motor electric monofazat 3 kw de la un furnizor de încredere, ci și să respecți cu strictețe toate condițiile de funcționare specificate în documentele însoțitoare.

Pentru funcționarea eficientă a motoarelor electrice, poate fi utilizată o protecție încorporată a temperaturii. O astfel de soluție constructivă îți va permite să deconectezi motorul de la rețea, dacă temperatura depășește norma specificată.

0 Shares
You May Also Like