Poate stresul sa afecteze viata sexuala?

0 Shares
0
0
0

Stresul este una dintre cele mai frecvente probleme care afecteaza oamenii la un anumit moment al vietii si pe langa faptul ca afecteaza sanatatea mintala, acesta are un impact asupra vietii sexuale.  Acest lucru a fost constatat in urma unui nou studio efectuat de sexedu.ro, cand peste 45% dintre cei intervievati au sustinut ca stresul vietii moderne are un impact asupra vietii sexuale.

Zilele grele de la locul de munca, examenele sau greutatile zilnice aparute in familie fac ca in vietile tuturor sa apara stresul, care se pare ca este unul dintre cei mai mari ucigasi ai libidoului.

Desi sexul este una dintre modalitatile de a elibera tensiunea acumulata, acesta poate fi afectata negativ de stres, care poate aduce in viata oamenilor posibilitatea de a minimiza perioadele de intimitate dintre parteneri.

Consilieri si terapeuti de sex cunoscuti afirma ca stresul poate avea un foarte mare impact asupra vietii sexuale, mult mai mult decat ne dam seama fiecare dintre noi, caci de multe ori, toate responsabilitatile zilnice ale fiecaruia fac ca sexul sa nu mai fie o prioritate in viata de zi cu zi.

Placerea de a face sex vine doar in momentele in care partenerii sunt relaxati, ceea ce poate fi dificil atunci cand exista atat de multe alte lucruri care solicita atentia.

Pentru toti cei a caror viata sexuala este afectata de stres, specialistii recomanda ca pentru inceput fiecare sa isi urmareasca stilul de viata si care pot fi cele mai importante schimbari care trebuie facute. In cazul in care nu pot fi efectuate schimbari majore, se poate apela la acele exercitii de respiratie sau se poate  practica meditatia pentru cateva minute.Aceste lucruri va pot ajuta sa va relaxati si o data cu acest lucru va reaparea pofta de sex.

De asemenea, este foarte important sa comunicati cu partenerul si sa il faceti sa inteleaga ca lipsa dorintei de a face sex nu este din cauza anumitor lucruri pe care acesta le-a spus sau facut. Puteti incepe cu multe imbratisari si sarutari, iar in acest fel va veti apropia din punct de vedere senzual.  Masturbarea poate fi ,de asemenea, o posibilitate de a te elibera de stresul acumulat peste zi, caci poate aduce o echilibrare hormonala si relaxarea mult dorita.

Anumiti experti in relatii sustin ca motivul pentru care oamenii stresati ajung sa aiba un libidou scazut este pentru ca in corp se activeaza un anumit sistem, iar corpul este inundat de cortizol. In acel moment, sistemul din corp care se ocupa de placere si relaxare nu isi mai face treaba, iar sexul dispare de pe lista de prioritati a organismului.

Stresul are un impact si asupra calitatii somnului, iar oboseala este un alt factor prin care sexul ajunge sa dispara, caci corpul va prefera sa recupereze perioada de somn pierduta decat sa simta placerea de a face sex.

Utilizarea tehnicilor de meditatie mindfulness sunt foarte utile si  eficiente in a constientiza ce se intampla cu propria persoana si cu mediul inconjurator, iar acest lucru sporeste productivitatea, reduce anxietatea si imbunatateste relatiile romantice si sexuale.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like