Roti si role care pun lumea in miscare

0 Shares
0
0
0

Le vedem permanent in jurul nostru, in supermarketuri sau in spitale, in marile unitati hoteliere sau in restaurante. Toate ajuta la punerea lucrurilor in miscare, oferind in acelasi timp viteza si silentiozitate in miscari. Sunt sistemele de roti si role, fara de care nu ne-am putea imagina lumea comertului sau a turismului, asa cum o stim astazi.

Astfel, daca de cele mai multe ori vedem produsul finit si apreciem brandul in ansamblul sau, sunt unele componente care sunt produse separat, dar fara de care nu ne-am putea imagina intregul tablou.

Asa ar putea sta lucrurile atunci cand vorbim despre sistemele de roti si role de la Tente. Cunoscutul producator pune la dispozitie o gama intreaga de solutii tehnice menite sa ne faca viata mai usoara, dar care, in acelasi timp, ofera mobilitate si durabilitate produselor si serviciilor.

Rulmenti, roti si role

Inainte de a vorbi insa despre roti si role, ar trebui sa vedem cine este Tente. Este o companie germana infiintata cu aproape un secol in urma. De atunci, compania si-a diversificat gama de produse, ajungand astazi sa ofere solutii integrate pentru aproape orice tip de problema. Astfel, atunci cand avem de-a face cu un carucior simplu de magazin sau al unui pat de spital, vorbim in general despre role simple, plasate pe rulmenti silentiosi, cu invelis exterior din cauciuc natural sau din silicon, care asigura o aderenta si o viteza optime.

De asemenea, frecarea redusa le ofera acestora o mobilitate sporita, dar si o rezistenta sporita in timp. Sunt insa si ansambluri care au nevoie de fiabilitate si precizie aparte. Astfel, vorbim despre echipamente de mare precizie, care trebuie transportate intr-un mod extrem de sigur, cum ar fi aparate de laborator, microscoape electronice sau alte ustensile, care necesita sisteme de doua sau mai multe role pe acelasi ax.

Acest lucru ofera o mai buna stabilitate si siguranta echipamentelor de transportat. De asemenea, avem carucioarele simple pentru cumparaturi pe care le intalnim la supermarket, insa exista si carucioare de marfa, care necesita greutati mari pe osie. Astfel, avem sisteme complexe de rulmenti si de role, pe care le gasim adaptate in functie de incarcatura pe care o avem de transportat sau de manevrat.

De la role simple, la adevarate computere pe roti

Desi la prima vedere par niste simple role, multe dintre ansamblurile oferite de Tente sunt adevarat computere pe roti. Astfel, acestea sunt actionate de microcip-uri, dovedind aceeasi fiabilitate si rezistenta precum rolele simple, insa intr-un mod mult mai inteligent. Astfel, acestea pot prelua greutati diferite pe fiecare osie, fiind actionate de senzori si sisteme informatice complexe.

0 Shares
You May Also Like