Statiuni montane foarte frumoase in Romania

Statiuni montane foarte frumoase in Romania

0 Shares
0
0
0

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca iarna foarte multi romani din fiecare colt al tarii aleg sa isi petreaca week-endurile sau chiar si vacantele de sarbatori la munte.

Exista si multi romani care au o situatie financiara foarte buna si care aleg sa plece iarna la munte la schi in tari precum Austria sau Elvetia, insa majoritatea romanilor prefera sa isi indrepte atentia spre excursii la munte in Romania.

In primul rand, cei care aleg sa mearga la munte in Romania nu cheltuiesc atat de multi bani precum cei care merg la munte in tari precum cele amintite anterior, iar daca stam sa ne gandim putin mai bine, tara noastra are o multime de statiuni foarte frumoase.

Am putea sa amintim aici statiunile Cavnic si Borsa despre care se spune ca sunt Perlele Maramuresului. Statiunea Cavnic se regaseste in Muntii Gutai, o zona de basm din Maramures, undeva pe la jumatatea distantei dintre Sighetul Marmatiei si Baia Mare.

Borsa este o statiune climaterica din Muntii Rodnei, care se regaseste tot in Maramures, si este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bogate zone in folclor si obiceiuri populare.

Si Muntii Apuseni au doua statiuni de exceptie, iar aici putem aminti de exempu Stana de Vale care este cea mai cunoscuta statiune din tot judetul Bihor. In schimb, statiunea Arieseni se regaseste in Muntii Apuseni, iar in ultimii ani de zile aceasta statiune a devenit statiunea preferata a amatorilor de schi.

In apropierea statiunii Arieseni se regasesc alte obiective demne de vizitat, precum Ghetarul Scarisoara, Ghetarul Focul Viu, Cetatile Ponorului, dar si multe alte pesteri sau chei.

Romanii care isi doresc un week-end la munte in Romania pot alege si atractiile Banatului montan, iar aici discutam despre Muntele Mic si despre Semenic. Aceasta zona turistica se afla la o altitudine de aproximativ 1400 de metri (Semenic), si se regaseste intre varfurile Semenic si Piatra Goznei.

Muntele Mic este o alta statiune cunoscuta in zona Banatului, iar aici vin foarte multi schiori amatori pe timpul iernii. Ei bine, trebuie preczat ca aceasta statiune se regaseste in zona sudica a Muntilor Tarcu, aproape de orasul Caransebes.

Statiunea Vatra Dornei care este alintata si ca inima Bucovinei, reprezinta o alta statiune din Romania foarte indragita de catre turisti. Orasul – statiune este inconjurat de Muntii Rodnei, Muntii Calimani, Muntii Giumalau, Muntii Bistritei si Obcina Mestecanis. In aceasta zona, turistii pot sa viziteze si cunoscutele manastiri Voronet, Moldovita, Humor, Sucevita sau Putna.

Balea Lac poate sa reprezinte un alt punct de atractie pentru turistii romani. Lacul Balea se afla la o distanta de aproximativ 77 kilometri de Sibil, la 85 kilometri de Curtea de Arges si la 68 kilometri de Fagaras.

Harghita Bai poate sa reprezinta o alta varianta ideala pentru romanii care isi doresc un week-end la munte in Romania. Aceasta statiune este cunoscuta datorita izvoarelor de apa minerala, dar si datorita temperaturilor foarte scazute. In aceasta statiune exista si partii de schii pentru cei interesati.

Asadar, dupa cum se poate observa, in Romania exista foarte multe statiuni montane foarte frumoase si care merita vizitate, in afara de statiunile pe care le cunoaste toata lumea (Predeal, Sinaia, Poiana Brasov, sau altele).

0 Shares
You May Also Like