Tu ce știi despre pompe submersibile cu vas de expansiune?

0 Shares
0
0
0

Atunci când folosim anumite tipuri de pompe submersibile, una dintre măsurile de siguranță pe care le poți lua este aceea de a o dota cu un vas de expansiune. Astfel, gama de pompe submersibile cu vas de expansiune pot fi considerate ca fiind unele dintre cele mai sigure produse, rolul vasului de expasiune fiind de-a dreptul incomensurabil în aceste cazuri.

Vasul de expansiune sau regulatorul de presiune așa cum mai este numit acesta, face parte dintr-un ansamblu complex de siguranță ce poartă denumirea de hidrofor.

De hidrofor nu credem sa mai existe persoane care să nu fi auzit încă, nu-i așa?

Hidroforul este cel care înglobează la un loc vasul de expansiune și presostatul, cele care ulterior vor funcționa ca ansamblu alături de o pompă submersibilă sau așături de una de suprafață. Alături de presostat, vasul de expansiune are rolul de a mari volumul total al sistemului atunci când valoarea presiunii crește cu mult față de ceea ce îi este permis prin normele de funcționare.

Cum funcționează acest tip de pompe cu vas de expansiune și mai ales cum funcționează această componentă?

Ei bine un vas de expansiune reprezintă un rezervor a cărui incintă găzduiește două camere separate cu ajutorul unei membrane. Această membrană este una flexibilă, pentru a asigura elasticitatea în cazul unei presiuni ridicate, rigitatea acesteia, putând conduce către rupere sau cedare sub acțiunea forțelor. Membrana flexibilă este cea care suportă un anumit grad de deformare atunci cand presiunea din interiorul vasului de expansiune duce la creșterea volumului acestuia.

Ce anume poate determina creșterea volumului unui vas de expansiune?

Creșterea în volum a vasului se datorează în principal creșterii temperaturii lichidului și implicit creșterii acestuia în volum. Acest lucru va determina mărimea volumului vasului de expansiune, ca măsură de prevenție în cazul creșterii implicite a presiunii.

Utilizarea pompelor submersibile cu vas de expansiune poate fi considerată așadar ca fiind una dintre cele mai sigure, însă detalii în acest sens pot fi aflate chiar și din mediul online, de pe site-uri de profil precum http://pompe-submersibile.com.ro. Precum le spune și numele, acești specialiști pun la dispoziția clienților cea mai variată gamă de pompe submersibile cu vas de expansiune și nu numai, astfel încât utilizarea lor să aducă multiple avantaje tuturor.

Chiar dacă nu suntem cu toții experți în acest domeniu acest lucru nu înseamnă că nu putem exploata aceasta gamă de produse. Într-adevăr există necesitatea cunoașterii unor anumite informații din domenii tehnice, însă în mod clar informațiile pot fi găsite astăzi cu o foarte mare ușurință și pe internet.

Din punct de vedere al prețului aceste pompe submersibile cu vas de expansiune sunt comparabile cu pompele submersibile binecunoscute deja, iar pe site-ul anterior menționat și anume http://pompe-submersibile.com.ro puteți găsi cu adevărat cele mai accesibile game de astfel de produse. Nu vă lăsați păcăliți atunci când vine vorba despre calitate și siguranță în exploatare. Este foarte important ca aceste două criterii să fie satisfăcute, astfel încât viața noastră, dar și bunurile noastre să nu poată fi puse în pericol.

0 Shares
You May Also Like