11 sfaturi pentru a iti aranja mai bine obiectele in rafturi

11 sfaturi pentru a iti aranja mai bine obiectele in rafturi

3 Shares
0
0
3

Folosim rafturi nu doar pentru a depozita cat mai multe obiecte, dar si pentru utilitatea lor estetica. Casa ta ar trebui sa te reprezinte. De aceea in acest urmator articol iti vom prezenta cateva trucuri care iti vor transforma complet rafturile si casa.

1.    Expuneti pasiunea: Coletionezi nasturi, sculpturi, scoici, farfurii sau timbre? Orice ar fi. Colectia ta merita sa fie expusa cu mandrie si admirata. Puterea sta in numere si orice este intr-o colectie arata ma bine. Diferitele culori, forme si dimensiuni se completeaza si se accentueaza reciproc. Nu stii ce sa expui? Gandeste-te ce iti place. Daca obiectele nu sunt la fel, atunci le poti grupa dupa tematica sau culoare. Obiecte in tonuri deschise vor arata minunat pe rafturi in culori aprinse sau inchise. Poti folosi rame goale pentru a forma modele geometrice  interesante.

2.    Acorda-i o functie: Depoziteaza obiectele pe rafturi: vaze pe un raft, cartile pe altul. Astfel poti depozita pe un raft bauturi si il poti transforma intr-un minibar, sau intr-un raft cu condimente. Pe rafturile joase poti depozita o colectie pe care nu o folosesti des, dar care va intra in campul vizual al musafirilor asezati in fotolii.

3.    Vopseste interiorul rafturilor cu o culoare cu cateva nuante mai inchisa decat culoarea peretilor, astfel rafturile vor fi evidentiate subtil , iar in acelasi timp vor crea impresia de marime.

4.    Rafturile metalice deschise dau un aer modern camerei

5.    Trateaza fiecare raft ca o panza goala si creaza straturi. In spate aseaza obiectele cele mai mari si mai inalte deoarece acolo raftul e cel mai rezistent, apoi in fata evidentiaza obiecte mai micute, ce invita privitorul sa incerce sa descopere fiecare strat si obiect de pe raft.

6.    Asimetria atrage atentia: Alterneaza culorile, marimile si orientarea obiectelor pentru stimula interesul vizual. Decoreaza rafturile cu obiecte cu culori vibrante. Grupeaza obiectele in numerere impare: trei, cinci sau sapte. In cazul in care ai doua obiecte identice aseaza-le diagonal, decat paralel. Daca rafturile tale sunt reglabile, poti fixa inaltimea lor astfel incat sa nu se alinieze perfect, iar spatiul alocat lor sa varieze de la mare, medium si mic. Depoziteaza pe rafturile superioare obiecte supradimensionate, in timp ce pe rafturile inferioare poti depozita borcane pline cu obiecte in miniatura (scoici, nasturi).

7.    Foloseste cutii ornamentale sau carti grupate asezate orizontal ca pedestaluri pentru alte obiecte.

8.    Adauga cate un obiect din sticla, cristal sau metal pentru a oferi rafturilor tale  o sclipire. Obiecte argintii sau o onglinda amplasat intr-un raft vor dubla efectul vizual al obiectelor amplasate in fata.

9.    Daca decorul tau e minimalist, atunci rafturile tale ar trebui sa reflecte asta. Nu iti aglomera rafturile.

10.    Grupeaza cartile dupa culori si incearca sa variezi asezarea lor: pe unele le poti depozita orizontal, iar pe altele vertical. Nu uita ca poti mixa arta cu cartile. In biblioteca ta pot fi expuse tablouri in miniatura sau fotografii artistice sau poti ofta pentru un raft special pentru asa ceva.
11.    Nu uita sa luminezi rafturile cu aranjamente de spotlight fie din tavan, fie incorporate in raft.

3 Shares
You May Also Like