5 lucruri despre aparatul dentar pentru adulți: argumente pro și contra

0 Shares
0
0
0

Va ganditi sa va puneti aparat dentar pentru a va indrepta dintii? De obicei, aparatul dentar este asociat cu adolescentii sau copiii mai mici, dar nu este, de fapt, atat de neobisnuit ca un adult sa beneficieze de acest tratament ortodontic. Daca sunteti interesat sa aveti dinti mai drepti, in ciuda varstei dvs., cititi mai departe despre cateva argumente pro si contra pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a lua aceasta decizie.

Pro: dintii vor arata si se vor simti mai bine

Un beneficiu major pentru persoanele de orice varsta atunci cand vine vorba de purtarea unui aparat dentar este ca ortodontia poate face dintii sa arate mai bine pe termen lung. De asemenea, aparatul dentar poate ajuta dintii sa se simta mai bine. Daca dintii nu se imbina corespunzator, acest lucru poate produce durere sau disconfort. Daca disconfortul este deranjant, fie din punct de vedere estetic, fie din cauza problemelor de aliniere, atunci aparatul dentar ar putea fi un remediu sigur.

Contra: tratamentul dureaza mai mult pentru adulti

Un dezavantaj al aparatului dentar pentru adulti este ca va necesita un timp de tratament mai lung decat in cazul uni copil. Oasele adulte au incetat sa creasca si nu mai sunt atat de flexibile. Astfel, oasele nu pot fi deplasate sau modelate intr-un mod la fel de eficient. Pentru multi adulti, ar putea dura doi ani in plus pentru ca aparatul dentar sa duca la bun sfarsit munca necesara.

Pro: reduce riscul altor probleme dentare

Un alt beneficiu al purtarii aparatului dentar este ca poate reduce sansa ca alte probleme dentare grave sa apara. Dintii nealiniati pot cauza probleme de inghitire sau de mestecare, pe masura ce trece timpul. De asemenea, pot provoca dureri faciale si pot fi mai greu de curatat, facand mai probabila acumularea placii si bacteriilor.

Contra: ar putea agrava alte probleme dentare

Aparatul poate preveni problemele viitoare, dar poate duce si la accentuarea problemelor dentare existente. Daca un ortodont suspecteaza orice pierdere osoasa anterioara, purtarea aparatului dentar poate creste aceasta problema. Pentru unii oameni, osul maxilarului ar putea fi prea rigid sau nealiniat pentru a fi reparat fara metode mai complexe, cum ar fi interventia chirurgicala.

Pro: adultii sunt pacienti mai buni

Cand vine vorba de lucrari ortodontice, adultii sunt pacienti cu care se lucreaza mai usor. Majoritatea inteleg deja beneficiile igienei orale si se vor asigura ca aparatul dentar este curat si bine intretinut. In plus, multi adulti vor cerceta aparatul dentar si vor invata cum sa faca tratamentul mai eficient. Adultii sunt mai rabdatori decat copiii sau adolescentii tineri si nu vor fi atat de nerabdatori din cauza timpului necesar pentru a indrepta dintii.

Este aparatul dentar pentru adulti optiunea potrivita?

Exista avantaje si dezavantaje in a purta aparat dentar ca adult. Daca sunteti gata sa faceti fata timpului mai lung de tratament si posibilitatii de a descoperi probleme dentare suplimentare, atunci puteti sa dati o sansa aparatului dentar. Nu este niciodata prea tarziu pentru a obtine zambetul pe care l-ati dorit dintotdeauna. Adresati-va unui medic dentist pentru a afla daca aceasta este o solutie fezabila pentru indreptarea dintilor dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like