Albirea dintilor

Albirea dintilor

0 Shares
0
0
0

Fiecare copil, atunci cand ii cresc dintii, acestia sunt albi si aproape de perfectiune, insa odata cu trecerea timpului, albul dintilor incepe sa isi piarda din stralucire din cauza diferitelor alimente consumate.

In ceea ce ii priveste pe adolescenti si chiar si pe adulti, acestia consuma tot felul de alimente, si au fel si fel de vicii (bauturi alcoolice, tigari si chiar si droguri), care le afecteaza destul de mult dintii.

Unii ajung se confrunte doar cu ingalbenirea dintilor, in timp ce altii ajung sa aiba probleme serioase in ceea ce priveste dintii.

Cat despre ingalbenirea dintilor, trebuie precizat faptul ca aceasta nu reprezinta o afectiune periculoasa, insa cele mai multe persoane care au dintii galbeni incep sa isi piarda increderea in propriile forte, si incep sa zambeasca din ce in ce mai rar.

Exista situatii in care ingalbenirea dintillor li se datoreaza viciilor si alimentelor amintite mai sus in articol, dar exista si sitatii in care ingalbenirea dintilor are cauza genetica. Mai exact, in cazul in care parintii au dintii mai inchisi, atunci cu siguranta si copiii vor avea dintii mai inchisi la culoare.

Chiar si sucurile sau bauturile consumate sunt factori daunatori care afecteraza culoarea dintilor, datorita pigmentilor pe care ii contin. Deasemenea, cafeaua sau vinul rosu, sunt alte doua bauturi care au un mare merit pentru ingalbenirea dintilor, la fel ca si alte bauturi carbogazoase care contin coloranti artificiali.

Ei bine, acum ca am vazut care sunt motivele pentru care oamenii se confrunta cu ingalbenirea dintilor, este important ca in cele ce urmeaza sa vedem si care sunt cele mai eficiente solutii pentru albirea dintilor.

Exista persoane care isi indreapta atentia spre pasta de dinti special creata pentru albirea dintilor. Exista diferite asemenea paste de dinti scoase pe piata de catre cei mai importanti producatori din industrie, si care chiar au rezultate spectaculoase.

Exista deasemenea apa de gura despre care se spune ca are efect de albire al dintilor. Mai mult decat atat, o astfel de apa de gura mai are un avantaj important, si anume ca ofera o respiratie proaspata.

Exista benzi de albire a dintilor, care au in compozitia lor o concentratie mare de substanta care albeste dintii. Aceste benzi au o concentratie mai mare de substanta decat apa de gura sau decat pasta de dinti, motiv pentru care ofera si rezultate mai eficiente. Marele dezavantaj insa este acela ca benzile pentru albirea dentara au preturi mai mari decat pastele de dinti sau degat apa de gura speciala pentru albirea dintilor.

Pe piata se mai pot gasi geluri speciale pentru albirea dentara. Acestea pot sa fie aplicate direct pe dinti, sau pot fi aplicate pe guriere speciale. Aceste geluri au o concentratie puternica, asa ca trebuie avuta o mare grija cu ele.

Fara doar si poate insa, cea mai buna solutie pentru albirea dintilor este reprezentata de albirea profesionala a acestora, realizata in cadrul cabinetelor stomatologice. Atunci cand discutam despre aceasta metoda de albire a dintilor, trebuie precizat ca rezultatele apar mult mai rapid decat in cazul altor proceduri.

0 Shares
You May Also Like