Avantajele peretilor din rigips

Avantajele peretilor din rigips

0 Shares
0
0
0

Probabil ca bucuria cea mai mare pentru un cuplu care a avut recent nunta, este aceea de a se muta in casa noua, cel mai probabil intr-un apartament tinand cont de preturile mari pe care le au casele.

In cazul in care va aflati in aceasta situatie si tocmai ce ati achizitionat un apartament care trebuie supus procesului de renovare, sau pur si simplu doriti sa va renovati locuinta, cu siguranta trebuie sa incepeti intreaga operatiune, de la pereti.

Fara doar si poate, peretii casei trebuie sa fie perfect drepti, trebuie sa fie netezi si sa arate impecabil, pentru ca de fiecare data cand cineva va veni in vizita, vreti sau nu vreti acest lucru, la pereti se va uita prima data.

Tocmai de aceea, daca intentionati sa va renovati locuinta, sau sa incepeti sa va creati noul apartament dupa bunul plac, este foarte important sa incepeti cu peretii, iar cea mai indpirata alegere este aceea de a utiliza placile de rigips (gips-carton).

De ce rigips si nu tencuiala traditionala? Pentru ca rigipsul vine la pachet cu o serie de avantaje importante, iar in cele ce urmeaza puteti afla mai multe detalii despre cele mai importante avantaje ale peretilor din rigips. Iata despre ce este vorba.

Instalare

Un mare avantaj al rigipsului este ca, este mai rapid si mai usor de instalat decat tencuiala traditionala. Tencuiala traditionala necesita un muncitor priceput sa aplice trei straturi de ipsos pe un perete.

Cei care sunt specialisti in aplicarea placilor de rigips pe de alta parte, pot instala gips-carton intr-un timp foarte scurt. Nu este greu de aplicat aceste placi, iar cu putina pricepere va puteti descurca si spe cont propriu, mai ales daca folositi un dispozitiv de ridicat placi de gips carton, care va este de mare ajutor cand trebuie sa aplicati placile pe tavan sau chiar si pe peret. Un astfel de dispozitiv poate fi la fel de eficient precum munca prestata de doua persoane.

Acesta nu poate fi decat un avantaj foarte important, pentru ca daca alegeti sa aplicati pe cont propriu rigipsul, nu mai depindeti de ajutorul nimanui, nu mai trebuie sa platiti pe nimeni, ci va folositi doar de dispozotivul de ridicat placi de rigips.

Un astfel de dispozitiv de ridicat placi de gips carton, poate fi usor asamblat si manipulat de catre o singura persoana, este rezistent datorita cadrului din otel, si poate fi montat sau demontat simplu si rapid, fara a avea nevoie de instrumente in acest sens. In ceea ce priveste piedicile din cauziuc ale acestuia, ele sunt deosebit de eficiente si ofera o prindere sigura.

Asadar, instalarea placilor de rigips este o munca simpla, si daca nu doriti sa angajati profesionistii, cu un dispozitiv de ridicat placi de gips carton, va puteti face treaba pe cont propriu (si cu ceva indemanare).

Aspect

Un alt avantaj foarte important al placilor de rigips, este aspectul pe care il pot oferi peretilor. In cazul in care acestia nu sunt drepti, oricat de bun ar fi meseriasul, sa va scoata peretii drepti pare o misiune imposibila, folosind tencuiala traditionala.

In schimb, datorita utilizarii unui schelet metalic pe care vin aplicate placile de rigips, peretii dvs. vor iesi perfecti.

Alte avantaje

Rigipsul in afara instalarii usoare si in afara ca ofera un aspect ireprosabil, este si un foarte bun izolant. Un alt avantaj deosebit de important al rigipsului este rezistenta la foc, acesta incetinidn raspandirea incendiilor, ceea ce inseamna ca in multe cazuri, pot fi salvate o multime de bunuri de la ardere.

Asadar, dupa cum se poate vedea, aplicarea placilor de gips carton pe pereti (si pe tavan), este o alegere inspirata, in conditiile in care va puteti bucura de atat de multe avantaje.

0 Shares
You May Also Like