Caracteristicile importante ale unui scaun de birou

Caracteristicile importante ale unui scaun de birou

0 Shares
0
0
0

Cei care lucreaza la birou si trebuie sa stra in fiecare zi (de luni pana vineri) cel putin 8 ore in fata unui calculator, au nevoie de un scaun de birou de cea mai buna calitate.

Urmariti urmatoarele calcule: 8 ore pe zi, inseamna ca intr-o saptamana persoana care lucreaza la birou petrece 40 de ore pe scaun. 40 de ore petrecute pe scaun, inmultite cu 4 saptamani, inseamna 160 de ore petrecute pe un scaun de birou in fiecare luna.

In aceste conditii, este firesc ca persoanele care se afla in aceasta situatie sa aleaga un scaun de birou de calitate superioara, precum un scaun birou cu support picioare SIB 707. Alegerea unui scaun nepotrivit, poate provoca probleme de sanatate pentru cel care il utilizeaza, dureri de spate, dureri ale gatului, iar exemplele pot continua.

In randurile care urmeaza, va prezentam cateva dintre cele mai importante caracteristici ale unui scaun de birou. Tineti cont de ele cand alegeti un scaun (recomandarea noastra este scaunul de birou cu suport picioare SIB 707).

  1. Ergonomia scaunului

Ergonomia este cea mai importanta caractersitica de cautat intr-un scaun de birou. Se spune ca ergonomia este buna si pentru sanatate, iar studiile arata ca un scaun ergonomic de calitate superioara, poate preveni aparitia problemelor de spate, a durerii spatelui sau a gatului, a umerilor sau a bratelor.

  1. Reglarea scaunului

Cand vine vorba despre reglarea scaunului de birou, ne referim in primul rand la inaltimea acestuia care trebuie sa fie reglabila, dar si la inclinarea scaunului de birou.

Un scaun de birou ergonomic bun, trebuie sa fie usor de reglat, iar inaltimea acestuia trebuie sa fie de aproximativ 40 – 52 cm de la sol, in timp ce unghiul de inclinare trebuie sa fie de cel putin 5 grade inainte si inapoi.

  1. Adancimea scaunului.

De preferat ar fi sa alegeti un scaun de birou care sa permita reglarea adancimii. Exista astfel de scaune, iar ele reprezinta alegerea cea mai potrivita. Alte scaune in schimb, au sezutul fix, dar au spatarul care se regleaza.

  1. Spatar reglabil

Scaunele de birou de cea mai buna calitate trebuie sa se poata regla inainte si inapoi in ceea ce priveste spatarul. Daca scaunul se inclina la mai mult de 30 de grade, o tetiera este ideala,

  1. Scaunul de birou trebuie sa fie confortabil

In general, un scaun ergonomic este intotdeauna confortabil , dar acest lucru nu inseamna neaparat ca va fi confortabil pentru toata lumea. Retineti ca scaunele de birou sunt foarte subiective, toata lumea are nevoi diferite, iar ceea ce face un scaun confortabil si placut pentru o persoana poate sa nu fie pentru o alta persoana.

Este adevarat ca ajustarile prezente in multe modele le fac adaptabile la orice tip de constructie. Acestea fiind spuse, exista modele de scaune care ies in evidenta pentru confortul maxim.

  1. Baza si stabilitate

Una dintre cele mai neglijate consideratii la cumpararea unui scaun de birou este simpla, dar fundamentala: baza scaunului. Puteti alege intre scaune cu sau fara roti. Ergonomic vorbind, rotile sunt recomandate pentru usurinta deplasarii la locul de munca.

Baza trebuie sa aiba stabilitate si sa fie rezistenta. In cele mai multe cazuri, scaunele au 4 picioare (si sunt mai ieftine). Un scaun de birou va avea nevoie de 5 brate de sprijin pentru o stabilitate mai mare.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand urmeaza sa cumparati un scaun de birou. Recomandarea noastra este sa optati pentru un scaun birou cu support picioare SIB 707, care este construit din materiale de calitate superioara, si care cu siguranta se va incadra in cerintele dvs.

0 Shares
You May Also Like