Care sunt avantajele ambalajelor bio?

Care sunt avantajele ambalajelor bio?

0 Shares
0
0
0

Constiinta publica despre probleme precum schimbarile climatice influenteaza obiceiurile de cumparare si alegerile consumatorilor. Printre numeroasele caracteristici dezirabile, ei aleg produsele pentru ambalarea lor. Ambalarea din ce in ce mai ecologica nu este doar un mod ecologic de a vinde un produs; este modul unei companii de a incerca sa reduca amprenta de carbon.

Avantajele ambalajelor ecologice

Ambalarea ecologica este urmata de cateva alte nume, cum ar fi ambalarea durabila, ambalajul verde si ambalajul ecologic. Pentru a fi ecologic, ambalajele pot fi biodegradabile (dar de preferinta compostabile iar aici amintim pungi maieu bio), reciclabile, reutilizabile, non-toxice, realizate din produse reciclate, pe baza de biomasa sau produse naturale sau fabricate prin mijloace cu impact redus.

De exemplu, iaurtul disponibil in sticlele de sticla este ecologic, in timp ce containerele din plastic nu sunt. Sticla indeplineste definitia ambalajului verde, deoarece este reciclabila, dar si reutilizabila infinit. Daca nu este spart, sticla dureaza secole.

Avantajele utilizarii produselor ecologice

Tarile din intreaga lume isi dau seama ca trebuie sa actioneze pentru a reduce impactul pe care il are gunoiul pe planeta. Cand gunoiul nu se biodegradeaza sau composteaza, este o problema pe termen lung, si este nevoit sa gaseasca spatiu.

Ambalajul care nu este prietenos este si un cosmar logistic. Un raport de colaborare al catorva departamente ale guvernului american a enumerat timpul necesar pentru ca unele ambalaje sa se descompuna in mediu. Ei includ:

  • Sticla de sticla: 1 milion de ani.
  • Sticle de bauturi din plastic: 450 de ani.
  • Aluminiu poate: 80 – 200 ani.
  • Geanta de plastic: 10-20 ani.

Din ce in ce mai multe tari, printre care amintim tarile europene, si chiar Australia are o pozitie puternica in privinta utilizarii ambalajelor bio. Marocul a interzis deja integral pungile de plastic in tara. In Kenya, se confrunta cu o posibila inchisoare de patru ani de inchisoare sau cu o amenda grea cei care inca opteaza pentru utilizarea sau vanzarea pungilor de plastic. China a prabusit si pungile de plastic.

Ideea este ca legile sunt in schimbare si companiile care nu merg pe drumul imbratisarii ambalajelor ecologice acum vor fi in curand percepute ca dinozauri. Fiind o parte a solutiei astazi, nu doar salveaza planeta, ci demonstreaza responsabilitatea corporativa si afirma valorile companiei puternic si clar.

Argumentul potrivit caruia consumul ecologic in ceea ce priveste produsele si ambalajele nu este profitabil din punct de vedere financiar pentru companii nu mai este valabil de mult timp.

Un studiu Nielsen din 2015 a aratat ca 66 la suta dintre respondentii la nivel mondial erau dispusi sa plateasca mai mult pentru ambalajele prietenoase cu mediul inconjurator, un numar care a crescut cu siguranta pe masura ce constiinta a crescut.

Chiar si branduri de lux precum Gucci si Louis Vuitton isi promoveaza ambalarea bio. Cosul de gunoi este transformat articole de vestimentatie pe care le dorim cu totii, in haine la moda si alte produse.

Liderul industriei sportive Nike se mandreste ca a economisit peste 3 miliarde de sticle de plastic de la atingerea depozitelor de gunoi incepand cu 2010, datorita folosirii poliesterului reciclat pentru confectionarea hainelor din plastic.

Foloseste plastic pentru a imbraca echipa nationala de fotbal din SUA si fiecare uniforma a echipei este facuta din cel putin 16 sticle de plastic pentru tricourile de joc, jambiere si pantalonii scurti.

Societatea a invatat modul in care ambalajele convenabile erau incomode pentru planeta. Astazi, cel mai bun ambalaj este fie o parte dintr-un viitor curajos de utilizare a deseurilor pentru a face produse inovatoare, asa cum a facut Nike, fie o revenire la vechile moduri, ceea ce face ca ambalajul sa fie atat de atragator incat sa fie reutilizat la nesfarsit. Ambele se pare, sunt strategii minunate pentru companiile care joaca sa castige.

Din cate se poate vedea din randurile de mai sus asadar, la nivel mondial se doreste ca materialele plastice biodegradabile si cele compostabile sa le ia locul celor din plastic traditional, si pe buna dreptate.

Daca toata lumea ar fi mai responsabila in zilele noastre, si am folosi fiecare dintre noi diferite solutii de ambalare, precum pungi maieu bio, sau alte pungi biodegradabile, si daca am folosi de exemplu vesela de unica folosinta biodegradabila, intr-o mare masura am reusi sa reducem amprenta de carbon

De-asemenea, oamenii trebuie sa constientizeze si cat de important este sa se ocupe de reciclarea selectiva a deseurilor si a ambalajelor din materiale plastice, dat fiind faptul ca timpul acestora de descompunere este unul fabulos.

In ceea ce priveste insa ambalajele si produsele din plastic biodegradabil si compostabil, acestea nu reprezinta in nici un caz un pericol pentru omenire, dat fiind faptul ca se descompun foarte rapid, mult mai rapid in comparatie cu cele din materiale plastice.

De aceea, vedem in prezent cu totii, pungi biodegradabile si alte ambalaje biodegradabile sau vesela de unica folosinta fabricata din materiale plastice biodegradabile.

0 Shares
You May Also Like