Care sunt cele mai intalnite tipuri de acoperisuri?

Care sunt cele mai intalnite tipuri de acoperisuri?

0 Shares
0
0
0

Cand nu te pricepi in domeniul constructiilor, in mod categoric ai nevoie de ajutor de specialitate.

Poti sa construiesti si singur, insa, vei construi ceva de calitate? Daca ai nevoie de hale agricole, hale industriale, case sau alte tipuri de constructii, recomandat ar fi sa apelezi la o firma de constructii care ofera servicii de calitate.

O astfel de firma este Avangart. Cei de pe avangart.ro realizeaza hale agricole pe structura de beton, metal sau mixte, hale industriale si case pe aceleasi tipuri de structuri.

Cand e vorba de domeniul constructiilor, ideal ar fi ca totul sa fie realizat ca la carte inca de la inceput.

Avangart este firma care te poate ajuta si nu doar atunci cand vrei sa construiesti de la zero, ci si atunci cand vrei sa renovezi o locuinta sau sa te ocupi de amenajarea interioara a acesteia. Toate tipurile de servicii oferite de Avangart le gasesti pe site.

Daca vorbim de case, acestea au intotdeauna un acoperis. La fel se intampla si atunci cand vorbim de hale agricole, industriale sau alte tipuri de constructii.

In privinta acoperisurilor, principalele tipuri de acoperisuri sunt: in doua ape, in doua ape cu tesitura, in patru ape, intr-o apa si cu rupere de panta.

•    Acoperisurile in doua ape

Cele mai intalnite tipuri de acoperisuri sunt cele in doua ape. Ele sunt si cele mai convenabile din punct de vedere al pretului, dar sunt si usor de realizat.

Acoperisurile in doua ape sunt cele care sunt compuse din doua planuri care se intersecteaza in partea de sus. In general, cele doua suprafete sunt egale, dar mai sunt si situatii in care exista diverse tipuri de inclinatii si lungimi.

•    Acoperisuri in doua ape cu tesitura

Tesitura este acea parte a acoperisului care formeaza o streasina utila in momentul in care e nevoie de protectie cand vremea e nefavorabila. Tesitura poate fi observata in locul in care cele doua ape se intalnesc, inspre cele doua fatade.

•    Acoperisuri in patru ape

De cele mai multe ori, acoperisul in patru ape este intalnit in cazul in care podul constructiei respective nu este folosit.  Acest tip de acoperis ofera o mare protectie impotriva factorilor de mediu, deoarece lipsa partilor de perete duce la o acoperire optima a constructiei.

•    Acoperisuri intr-o apa

Frecvent intalnite sunt si acoperisurile intr-o singura apa. Aceasta este cea mai simpla forma pe care o poate avea un acoperis si este o forma ideala pentru montarea panourilor solare. Practic, acest acoperis este o suprafata plana inclinata.

•    Acoperisuri cu rupere de panta

Acoperisurile cu rupere de panta sunt intalnite in mod special atunci cand acoperisul este folosit ca spatiu de locuit, mai exact in cazul mansardelor. Acoperisurile de acest tip personalizeaza constructia si ii ofera un aspect placut.

Cand alegi acoperisul pe care vrei sa il montezi, tine cont de cele mai importante aspecte si anume: greutatea, rezistenta, aspectul, usurinta cu care poate fi curatat, dar si alte aspecte care sunt deosebit de importante pentru a realiza un acoperis corect si de calitate.

0 Shares
You May Also Like