Clauza imperativa care protejeaza de malpraxisul informatic

Clauza imperativa care protejeaza de malpraxisul informatic

0 Shares
0
0
0

Asigurarile nu au fost gandite doar pentru masini, viata, calatorii, bunuri de valoare sau locuinta, ci si pentru munca depusa. De exemplu, o asigurare pentru software, permite firmelor sau freelancerilor sa isi acopere daunele pentru nefunctionearea softului sau daca acesta a fost tinta atacurilor cibernetice.

In era muncii la distanta, tot mai multe firme au adoptat stilul de munca remote sau telemunca, iar domeniul IT s-a conformat cel mai rapid acestui nou stil de activitate. Astfel, majoritatea companiilor cer la inchierea contractului, asigurarea de raspundere profesionala, prin care sa fie asigurate de erori si neglijente eventuale din partea firmei IT cu care colaboreaza.

Fie ca ne gandim la testare de jocuri, programare, softuri contabile, asigurarea de raspundere profesionala IT trebuie sa acopere o marja tot mai larga de riscuri: de la atacuri cibernetice si pana la scurgerea de date cu natura confidentiala.

Iata trei dintre cele mai importante motive care fac asigurarea de raspundere profesionala o solutie vitala pentru compania ta:

  1. Polita conditioneaza contractul

Contractele de prestari servicii, cu precadere cele incheiate cu clienti internationali, impun clauze care prevad inchierea de asigurari pentru raspunderea profesionala. In lipsa politei, clientii refuza inchierea contractului de angajare. In consecinta, daca iti doresti sa fii parte a unui contract, obtinerea de asigurare de raspundere profesionala IT este o chestiune pe care trebuie sa o ai in vedere.

  1. Costuri uriase de despagubire

In caz de pagube cauzate de erori sau neglijenta, daca nu ai polita de asigurare, vei fi obligat sa raspunzi cu activele companiei pentru o potentiala cerere de despagubire.

  1. Protejeaza-te de situatii neprevazute

Laptopul este instrumentul muncii tale. Daca iti este furat, costurile de achizitionare ale unui laptop nou pot ajunge la sume fabuloase. In plus, dureaza pana il inlocuiesti, asa pierzi timp in realizarea obligatiilor fata de clientul tau, fapt care poate genera penalitati contractuale. La acestea se pot adauga si penalitati pentru neglijenta, daca de exemplu, in laptopul subtilizat existau date de natura confidentiala ale clientului tau.

Cui i se adreseaza asigurarea de raspundere profesionala IT? Aceasta este conceputa atat pentru companiile IT, cat si freelancerilor care au activitate in contracte B2B. In mod specific, polita este adaptata in functie de dimensiunea companiei.

Multi specialisti din domeniul IT au optat pentru prestarea activitatii in regim de freelance. Acest statut ofera libertatea de a munci de oriunde doreste fiecare, dupa un program flexibil si venituri in functie de volumul de lucru pe care il presteaza. Si intr-o asemenea ipoteza este imperativa obtinerea asigurarii IT.

Asigurarea IT poate conditiona furnizarea serviciilor IT incheiate cu clienti internationali. Prin urmare, absenta politei prevazute in clauzele contractului il poate determina pe client sa refuze inchierea acestuia.

In situatia activitatii prestate pentru mai multe persoane este de preferat o asigurare IT pentru intreaga activitate, decat realizarea in mod individual a unei asigurari pentru fiecare contract. Amintim ca, nerespectarea clauzei privind polita de asigurare, te obliga sa acoperi prejudiciile aduse clientilor cu activele firmei.

0 Shares
You May Also Like