Ce trebuie sa stii daca vrei sa urmezi un curs de testare software?

0 Shares
0
0
0

 

Nu mai este o noutate faptul ca domeniul IT este dintre cele mai dezvoltate si banoase. Este vorba despre unul in care cei mai multi stiu ca gasesc un job de viitor, care sa le ofere stabilitate financiara si totodata o satisfactie pe masura.

Faptul ca lucrurile nu fac decat sa evolueze in fiecare sector este suficient de motivant pentru cei care manifesta interes fata de un curs de testare software. Plata multumitoare, popularitatea unei astfel de profesii, precum si numarul companiilor de profil – toate atrag si imbie la specializarea in acest tip de testare.

De ce ar dori cineva sa urmeze un curs testare software? Desigur ca avantajele majore au fost deja mai sus mentionate, dar care ar mai fi acei factori ce ii indeamna pe tot mai multi in acest sens?

Domeniul IT – portita spre stabilitate financiara si alte beneficii asigurate

In conditiile in care cele mai multe locuri de munca se desfasoara in medii stresante, care nu reusesc sa asigure angajatilor atmosfera prielnica pentru a se concentra corespunzator, iata ca un tester software se bucura de avantaje optime in acest sens.

Cresterea semnificativa a pragului de intrare a acestei industrii a facut necesar numarul de specialisti intr-un timp mult mai scurt decat anii de studii universitare. Din acest motiv, o optiune de specializare este un curs testare software, organizat desigur de o echipa cunoscatoare a domeniului, capabila sa ofere informatii relevante, corecte si asimilabile.

Spre exemplu FastTrackIT Teachable reprezinta o referinta pentru cei care au luat decizia de a incepe o cariera in domeniul IT, respectiv de a ocupa postul de tester.

Nu trebuie sa te descurajeze faptul ca nu ai mai avut vreo tangenta cu acest mediu si ca esti incepator. Conteaza insa foarte mult sa fii motivat sa faci asta, sa iti doresti sa inveti si sa fii dispus sa acumulezi informatii de specialitate. Exista o serie de carti pe care ar trebui sa le citesti pentru a te pune corespunzator in tema, ale caror nume le poti afla de pe fasttrackit.org.

Certificarea QA specifica – necesara pentru a putea profesa ca tester software

Ca sa activezi in domeniu, este obligatoriu sa detii aceasta certificare. O poti obtine ulterior finalizarii cursurilor special organizate si de echipa despre care am mentionat mai sus.

Vestea buna pe care ti-o ofera expertii este ca nu este necesara experienta anterioara. Eventual ar trebui sa participi la trainingurile diverse pe care le organizeaza specialistii in domeniu ca sa dezvolti anumite deprinderi, dar si ca sa te convingi ca faci o investitie intr-un viitor mai bun.

De asemenea trebuie sa fii in tema legat de testarile BETA. Odata ce te-ai familiarizat cu acest mediu, poti sa faci o documentare cu privire la job-urile care necesita acest tip de cunostinte de testare. Vei ramane surprins cate oferte de munca exista.

Ceea ce trebuie sa stii despre testarile beta este ca au ca scop intotdeauna sa lucreze cu utilizatorul final. Este cu siguranta un mod bun de a incepe sa lucrezi in domeniu. In timp te vei mai dezvolta si cu siguranta vei atinge si o satisfactie profesionala si financiara pe masura.

In fine, daca ti-am captat atentia si doresti sa urmezi un curs testare software, acceseaza site-ul mentionat pentru a afla mai multe.

0 Shares
You May Also Like