Ce anume sa avem in vedere la o lanterna tactica?

Ce anume sa avem in vedere la o lanterna tactica?

0 Shares
0
0
0

Daca v-ati decis asupra achizitionarii unei lanterne profesionale pentru protectia personala sunt cateva lucruri bine de stiut inainte de a face achizitia propriu zisa. Desi posibilitatile de achizitionare sunt multiple: magazinele retail sau de specialitate,mediul on line, trebuie sa fim atenti la „micile” detalii care pot face diferenta. Iata cateva dintre acestea:

Dimensiunea: cu siguranta va doriti o lanterna usor de transportat pentru a o avea la indemana tot timpul. “Buzduganul” dvs. de 500 de lumeni nu va va fi de folos daca e sub scaunul de la masina atunci cand sunteti singur pe o strada intunecata.

Lumina emisa sa fie de cel putin 100 de lumeni: 100 de lumeni provoaca constrictia semnificativa a pupilei si are un efect de orbire datorita faptului ca „arde” pe moment retina. Acest lucru va provoca orbire temporarachair si la lumina zilei, oferindu-va suficient timp pentru un atac surpriza, care va determina atacatorul sa se gandeasca de doua ori inainte.

Becul tip LED: becurile cu LED dureaza mult mai mult decat cele incandescente si au un consum redus.

Carcasa robusta: Va doriti neaparat o lanterna suficient de robusta care sa functioneze chiar daca a cazut pe jos,a fost lasata ici-colo sau folosita pentru a da o  lovitura. In acest caz alegeti dintre cele realizate din aluminiu dur anodizat (tip III), care vor fi foarte rezistente dar si foarte usoare.

Rezistenta la apa: Doriti sa cumparati poate,o lanterna sigilata la ambele capete cu garnituri de cauciuc. Acest lucru va tine apa la distanta chair daca veti efectua probabil, scufundari.

Brand renumit: Lanternele sunt si ele obiecte perisabile. Asigurati-va ca alegeti produsul unui brand renumit si astfel in momentul cand veti avea nevoie de piese de schimb, ele vor fi la un click distanta.

Deci, o lanterna tactica este un bun instrument de auto-aparare. Dar care o alegem? Exista literalmente sute de modele diferite de pe piata. Cea care o veti alege va fi in concordanta cu bugetul si preferintele personale. Dar si aici sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunostem cand alegem o lanterna tactica utila, zilnic:

– Dimensiuni mici: Vrei ceva suficient de mic incat sa incapa in buzunar. Lanterna dvs. trebuie sa nu fie nu mai mare decat dimensiunea palmei. Sa aiba cel puțin 120 de lumeni de flux luminos. Pentru  a fi un instrument eficient de auto-aparare, aceasta trebuie sa fie suficient de luminoasa pentru a dezorienta atacatorii. Nimic sub 120 de lumeni nu va face o treaba buna.

– Simplitatea: Sunt lanterne pe piata, care au funcții stroboscopice sau SOS, sau lanterne care va permit sa schimbati intensitatea iesirilor luminoase in functie de numarul de actionare a butonului pornire / oprire. In timp ce multi utilizatori depind de aceste caracteristici,se recomanda, totusi simplitatea. Nu va doriti o lanterna atat de complexa incat  sa intampinati greutati, la folosirea functiei de baza (lumina puternica),  cand într-adevăr aveti nevoie de ea. Un simplu on / off ar trebui sa rezolve problema.

– Impermeabilitatea: Vreti o lanterna care va functiona in toate situațiile. Cumparati o lanterna impermeabila, care va functiona chiar si in ploaie sau in alte conditii neprielnice.

Constructie solida. Lanterna va avea parte probabil de multa actiune, asa ca luati-va una rezistenta. De exemplu din aluminiu anodizat. Este un metal dur, dar usor. De asemenea, asigurațt-va ca carcasa este prelucrata astfel incat sa fie usor de menevrat.

LED-uri sau bec incandescent? LED-urile sunt de preferat pentru ca becurile incandescente se sparg usor in timp ce LED-urile sunt mai rezistente. Becurile incandescente, de asemenea, nu sunt foarte eficiente energetic. Veti folosi multe becuri si baterii si le veti consuma mult mai repede decat LED-urile.

0 Shares
You May Also Like