Ce ar trebui sa contina o trusa de prim ajutor?

0 Shares
0
0
0

Fiecare companie ar trebui sa aiba o trusa de prim ajutor, dar este, de asemenea, o idee buna sa ai acasa o cutie sau un kit trusa medicala de prim ajutor gata de utilizare in caz de accident. Daca doresti sa iti pregatesti propria trusa de prim ajutor sau sa verifici daca cea pe care ai cumparat-o este completa, citeste mai departe.

Ce este o trusa de prim ajutor?

Continutul unei truse de prim ajutor ar trebui sa includa instrumentele necesare in timpul unui exercitiu de prim ajutor. Primul ajutor, care inseamna „primul ajutor in caz de accident”, este un instrument esential in caz de accident. O trusa de prim ajutor, cutie de prim ajutor sau cutie de medicamente contine instrumente de prim ajutor, materiale pentru primul ajutor in caz de accident.

Continutul trusei de prim ajutor

Continutul unei truse de prim ajutor vizeaza toate actiunile necesare care vizeaza limitarea consecintelor unui accident sau boli traumatice sau netraumatice si asigurarea faptului ca leziunile nu se agraveaza, in asteptarea ajutorului specialist, daca este necesar.

Exista aici diferite tipuri de truse de prim ajutor, al caror continut difera.

Trusa de prim ajutor A vs. trusa de prim ajutor B

Trusa de prim ajutor A este o trusa standard de prim ajutor si, deoarece este foarte cuprinzatoare, aceasta trusa este alegerea potrivita pentru majoritatea organizatiilor si, de asemenea, pentru a o avea acasa.

Trusa de prim ajutor de tip A are avantajul ca poate fi agatata cu usurinta pe perete. Carcasa contine, de asemenea, un ghid de culori pentru a te ajuta sa gasesti rapid tratamentul potrivit. Materialele, cum ar fi articolele sterile, au o durata medie de valabilitate de 4 ani.

Deci, care este diferenta dintre trusa de prim ajutor A si trusa de prim ajutor B? Pe scurt, trusa de prim ajutor B contine mai multe bandaje, pansamente si tifon. Trusa de prim ajutor A si Trusa de prim ajutor B contin practic acelasi continut, dar trusa de prim ajutor A contine mai multe numere si variante ale aceluiasi produs.

O trusa de prim ajutor de tip A este asadar suficienta pentru o trusa de prim ajutor de uz casnic. O cutie de prim ajutor este o versiune mai compacta a unei truse de prim ajutor, special conceputa pentru casa sau masina.

Kit trusa medicala prim ajutor

Kit trusa medicala prim ajutor este destinat prelungirii termenelor de valabilitate ale componentelor din trusa de prim ajutor.

Este important de mentionat ca trebuie pastrata, in interiorul trusei sanitare, eticheta cu data de valabilitate a kit-ului, drept dovada a prelungirii termenului de valabilitate.

Componenta unui kit trusa medicala prim ajutor:

 • Leucoplast 3m/5cm – 1 rola
 • Leucoplast 2,5m/2,5cm – 1 rola
 • Pansament individual 2/6cm – 10 buc
 • Pansament cu rivanol 6/10cm – 5 buc
 • Pansaplast (plasture) 6/50cm – 1 buc
 • Vata hidrofila 50g – 2 pac
 • Comprese sterile, 10/8cm, 10buc – 10 pachete
 • Alcool sanitar – 200ml
 • Alcool iodat – 200ml
 • Rivanol solutie 1% – 200ml
 • Apa oxigenata – 1 flacon (100ml).
0 Shares
You May Also Like