5 informatii legate de arteriopatii pe care trebuie sa le cunosti

0 Shares
0
0
0

Sanatatea ta este cea mai importanta. Atunci cand acorzi atentie micilor sau marilor schimbari care apar in viata ta din punctul de vedere al sanatatii, vei putea sa ai grija de corp si sa iei deciziile corecte. CardioClinic.ro este alaturi de tine pentru a ajunge la diagnosticul perfect.

O sa ai parte de echipamente de ultima generatie si de specialisti bine pregatiti, care doresc sa te sustina in vindecare. Daca ai o suspiciune de arteriopatie periferica este indicat sa vii la medic foarte repede, pentru a primi ajutorul necesar. Iata 5 informatii legate de arteriopatii, pe care trebuie sa le cunosti:

 

  1. Arteriopatia periferica poate sa fie provenita din ocluzia unei artere datorata unui chag de sange

 

Arteripatia periferica este provenita prin mai multe tipuri de situatii. Astfel, exista posibilitatea de a exista o tromboza locala, care este datorata unei artere care are deja stenoze arterosclerotice. Astfel, ele exista acolo, dar sunt agravate de factori precum deshidratarea sau efortul puternic. O alta posibilitate este embolia periferica.

Acest tip de arteriopatie periferica este legat de migrarea unor cheguri de sange pe artere normale. Membrul afectat este foarte dureros, se racesc tegumentele si apare paloarea. Daca nu se intervine se poate ajunge chiar si la amputare. De aceea este foarte important sa se aleaga solutiile cele mai bune legate de tratamentul imediat al acestei probleme.

 

  1. Cel mai frecvent mod de a trata arteriopatia ischemica acuta este prin scoaterea chagului de sange

 

Exista mai multe modalitati de a trata arteriopatia ischemica acuta, insa cel mai important lucru este ca acest tratament sa se intample imediat si sa existe solutii pentru diagnosticare cat mai corecta si mai rapida. CardioClinic vine in ajutorul tau cu medici specialisti dornici sa te sustina in vindecare cat mai rapida.

Acestia pot sa dea indicatii pentru tratament chirurgical sau pentru tratament medical, anticoagulant pentru heparina. Se recurge la tratamentul chirurgical daca se realizeaza ca problema aparuta este deasupra genunchiului.

 

  1. Sindromul de ischemie periferica cronica este strans legat de fumat

 

Principalul factor de risc pentru arteriopatia arterosclerotica este legat de fumat. Fumatorii pot risca sa aiba complicatii foarte mari si, de aceea, doctorul o sa interzica acest obicei daunator corpului. Fumatul este un obicei care trebuie sa inceteze imediat la cererea medicului si este printre primele indicatii pe care acesta le va oferi in cazul acestei afectiuni.

 

  1. Pentru a afla un diagnostic foarte corect pus, trebuie sa urmezi anumite examene

 

Pentru diagnosticarea arteriopatiilor, se folosesc mai multe tipuri de examene. Asadar, poti face examen clinic, ecografie Doppler Vascular sau Arteriografie. Vino la CardioClinic pentru mai multe informatii.

 

  1. Cateva dintre tratamentele oferite pentru arteriopatii sunt legat de miscare

 

Unele dintre cele mai importante aspecte legate de vindecare sau stoparea agravarii unei probleme din acesta sfera, sunt cele legate de miscare. Doctorul o sa iti recomande sa mergi pe jos, sa faci sport si sa iti schimbi regimul de viata. Astfel, trebuie sa renunti la fumat, sa dormi suficient si sa faci miscare zilnic.

0 Shares
You May Also Like