Ce este Facebook Instant Articles?

Ce este Facebook Instant Articles?

0 Shares
0
0
0

Facebook a anuntat de mult Instant Articles Initiative, care este un program ce isi propune sa ajute firmele sa ajunga mai rapid catre publicul tinta, mai ales la cei care folosesc telefoane smart si tablete si care prefera sa vada informatiile pe aplicatii mobile dedicate.

Ulterior a fost lansata si documentatia pentru publisheri pentru ca acestia sa se familiarizeze cu Instand Articles.
Din 20 octombrie 2015 retelele de socializare au lansat serviciul Instant Articles pentru absolut toate persoanele care aveau iPhone.

Primele publicatii care au utilizat noul tool au fost marile ziare si outleturi. Pentru servicii de promovare cat mai utentice va recomandam Dan Bradu.

Din aprilie 2026 a fost lansat Facebook Instant Articles pentru toti publisherii asa cum a spus compania in cadrul unei conferinte. Mutarea pe care a facut-o reteaua de socializare este in mod sigur un pas inaine si ofera un mare avantaj fata de Google ce a lansat si el de curant o initiativa similara.

Miza acestui program a fost una mare, publisherii trebuie sa puna articolele direct in Facebook fara sa le mai urce direct pe site.

Articolele se publicau doar pe Facebook si astfel userii puteau sa le vada si sa le citeasca fara sa mai iasa din aplicatie iar castigul retelei de socializare a fost accesul la bani din publicitatea ce inconjura continutul postat.

Diferentele fata de varianta pusa pe site-uri tin de interfata si de design pentru ca paginile se incarca mai repede pe mobil si totul se vede perfect estetica fiind curata.

Continutul pe care il distribuim se vede direct adaptat pentru varianta de mobil, articolele sunt mult mai iteractive si totul are loc direct pe Facebook si mai putin pe site-uri.

Facebook se transforma astfel intr-un fel de mare platforma care gazduieste continut de mai multe feluri precum text, imagini, video, sunet si are deja experienta pentru gestionarea resurselor deci este un mare avantaj pentru cei care vor sa aiba un numar mai mare de vizualizari si mai multe distributii la articolele pe care le posteaza.

Cea mai mare teama a publisherilor tine de relatiile lor cu publicul tinta si cu cititorii. In cazul in care Facebook gazduieste articolele el este si cel care dicteaza regulile si de aceea publicarea se face pe baza unui regulament iar relatia cu cititorii dispare in timp.

Raspunsul pe care reteaua de socializare l-a oferit pentru aceasta potentiala problema a fost ca se va incerca sa se dezvolte o relatie cat mai direct intre cei care publica si cei care citesc. Cei care au site-uri spreca ca utilizatorii care se uita pe Instant Articles sa intre cat mai des si pe site-urile pe care le detin.

Pentru aceasta aplicatie la baza stau HTML5 si RSS, doua metode standard utilizate de multi ani in online. Programul are rolul de a traduce rapid formatul articolelor in cel acceptat inaint de a le posta.

Se va putea vedea si un preview astfel incat publisherii sa poata determina daca sunt multumiti de cum arata si daca vor sa modifice anumite lucruri.

M/center>

0 Shares
You May Also Like