Ce inseamna de fapt Google Ara?

Proiectul Ara – smartphone-ul modular de la Google

0 Shares
0
0
0

A trecut deja ceva vreme, de cand nu am mai auzit nimic concret despre proiectul Ara al celor de la Google, un concept de smartphone modular, inspirat de planurile pentru un proiect asemanator, de data aceasta al unui designer olandez. Pentru piese telefoane la cele mai bune preturi, viziteaza AccesoriiGsm.ro.

Date despre acest proiect al Google, nu au mai aparut de mult timp. De fapt, multi cred ca proiectul nu va mai fi finalizat, din cauza faptului ca Google nu a reusit sa-l lanseze la timp in Puerto Rico si nici nu a mai declarat nimic dupa aceasta lansare esuata.

Cu toate astea, in momentul de fata, tehnologia modulara isi face din nou simtita prezenta prin conceptele modulare promise de LG G5, dar si zvonuri despre aparitia unui Moto X (aka Moto Z) cu capabilitati modulare.

Compania Google, a lansat de curand un video pe Youtube, care promite o intoarcere in forta a proiectului Ara, in primul rand pentru developeri. Cu siguranta, Google a luat picioarele de pe acceleratie in ceea ce priveste acest proiect, dar se pare ca nu a renuntat la el.

Se pare ca tonul este altul in acest an. Google obisnuia sa anunte sau sa lanseze noi build-uri bazate pe sistemul de operare Android, la conferinta anuala I/O, unde prezentau si cateva noi device-uri Nexus.

In urmatoarele cateva luni, Google obisnuia sa puna la punct sistemele de operare pentru aceste device-uri, dupa care acestea se lansau oficial. Anul acesta, Google nu a mai prezentat nimic nou, in ceea ce priveste hardware-ul Nexus si probabil ca nu vom avea vesti noi nici despre Google Ara – proiectul smartphone-ului modular.

Planul original era ca Ara sa fie lansat undeva in 2015, dar asa cum stim cu totii, asta nu s-a intamplat.

Compania a decis in momentul de fata sa dezvaluie un model de tip developer, ce se va lansa in toamna anului 2016, cu scopul precis de a pregati consumatorii, in legatura cu device-urile ce se vor lansa abia in 2017.

Google declara totodata ca are la dispozitie toate componentele necesare (componentele modulare) pentru asamblarea device-ului Ara si lansarea lui pe piata, dar proiectul per total, nu este gata inca, fiind necesare unele finisari atat din punct de vedere hardware cat si software.

Nu cunoastem foarte multe inca despre modelul developer, dar se spune ca va avea un ecran cu dimensiunile de 5.3 inch si cum era si normal, va rula un sistem de operare Android, probabil ultimul.

Ce inseamna de fapt Google Ara?

Conceptul Google Ara este unul foarte simplu – practic, cumperi un telefon modular si cand doresti sa schimbi o componenta (fie pentru ca s-a stricat fie pentru ca iti doresti ceva mai performant), scoti modulul componentei respective (de exemplu camera) si il inlocuiesti cu alt modul nou.

In acest mod, orice telefon construit pe aceste principii, poate sa treaca printr-un upgrade hardware major, fara ca tu sa fii nevoit de fiecare data cand doresti ceva mai bun, sa cumperi un device cu totul nou.

0 Shares
You May Also Like