Ce este gazduirea web sau hosting-ul?

Ce este gazduirea web sau hosting-ul?

0 Shares
0
0
0

Crearea unui site cu siguranta nu este o misiune atat de simpla precum poate sa para la prima vedere, pentru ca in momentul in care ai de gand sa iti creezi un site, trebuie sa ai doua mari si importante lucruri, si anume gazduire web, si un domeniu web.

Si daca am amintit mai intai de toate gazduirea web, sau web hosting-ul, trebuie mentionat faptul ca acest serviciu, indiferent ca discutam despre gazduire web simpla sau despre Gazduire Enterprise, se refera la un spatiu inchiriat pe discurile de stocare ale unui server.

Aceasta inchiriere a spatiului pe discurile de stocare a unui server, se va face pe o perioada de timp determinate, iar acest server in mod obligatoriu detine una sau mai multe conexiuni permanente la internet.

Odata ce se va finaliza acest proces, va trebui sa copiezi pe discurile de stcare al serverului dorit, evident in limita spatiului inchiriat.

Acest spatiu inchiriat in limbajul de specialitate, poarta denumirea de hosting web, iar pentru a beneficia de acest spatiu inchiriat, va trebui platit un abonament al carui pret va depinde foarte mult de dimensiunea ocupata pe server.

Dupa aceea, urmatorul pas va consta in alegerea unui nume pentru domeniul site-ului, iar aici se poate opta pentru un nume propriu – zis, se poate opta pentru un numar de exemplu sau pentru alte coordontate care intr-o masura foarte mare sa faca referire la obiectul site-ului.

Ca sa facem o comparatie, putem spune ca numele domeniului trebuie sa aiba pentru tine o importanta la fel de mare precum parola contului tau de e-mail, pentru ca nu vei putea sa accesezi domeniul in conditiile in care nu vei cunoaste acest nume unic de identificare.

Pentru a beneficia de o gazduire web de specialitate pentru site-ul tau, ar trebui sa urmezi cativa pasi importanti.

Alegerea domeniului dupa cum am spus, reprezinta un pas foarte important pe care il vei avea de parcurs. In cazul in care nu te vei decide sa alegi un singur nume, vei avea posibiitatea de a opta pentru mai multe nume. Dintre toate aceste nume, unul singur va fi cel principal, in timp ce celelalte nume vor fi rezervate daca putem spune asa.

Dupa aceea, urmatorul pas consta in alegerea tipului de gazduire, iar aici pentru a alege gazduirea potrivita, va trebui sa tii cont de spatiul efectiv pe care toate fisierele tale il va ocupa, va trebui sa tii cont de imaginile si de documentele site-ului, de casuta de email, dar si de alte documente statistice periodice.

Urmatorul pas in plasarea unei comenzi a unui serviciu de gazduire web consta in plasarea propriu – zisa a comenzii, iar pentru asta va trebui doar accesat un site de specialitate, iar apoi selectat un pachet de servicii.

Plata si activarea serviciilor se va face automat dupa momentul confirmarii platii clientului, iar in ceea ce priveste utilizarea practica, putem spune ca aceasta va fi posibila dupa pargurgerea tuturor pasilor amintiti anterior.

Asadar, conteaza foarte multe lucruri pentru ca un site sa poata sa fie functional, si sa poata sa fie accesat.

0 Shares
You May Also Like