Ce este liposuctia?

Ce este liposuctia?

0 Shares
0
0
0

In anul 2018 imaginea conteaza extrem de mult, asa ca acesta este si motivul pentru care atat femeile cat si barbatii fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a avea o imagine perfecta.

Ei bine, atunci cand discutam despre imagine, trebuie precizat ca aspectul fizic are o foarte mare importanta, motiv pentru care foarte multe persoane petrec mult timp in fiecare zi la sala de sport.

Exista insa si persoane carora timpul nu le permite sa mearga la sala, iar aici de regula discutam despre femei, care pe langa locul de munca mai trebuie sa si gateasca, sa faca acasa curatenie sau sa mai lucreze cine stie ce pe acasa.

Pentru aceste femei insa, exista o singura solutie pentru a avea un corp de invidiat si pentru a elimina toate depozitele de grasime nedorita, iar solutia poarta denumirea de liposuctie.

Ei bine, liposuctia reprezinta aspiratia grasimii din organism printr-o interventie chirurgicala. In acest caz se va realiza o mica incizie a grasimii subcutanate superficiale sau profunde. Dupa interventiile chirurgicale de marire a sanilor, liposuctia este cea mai des intalnita interventie chirurgicala estetica din Romania.

In ceea ce priveste liposuctia trebuie mentionat faptul ca aceasta interventie chirurgicala se realizeaza sub anestezie generala de regula, insa ocazional se poate efectua si doar sub anestezie locala.

Atunci cand se efectueaza o asemenea interventie chirurgicala se fac mici incizii care au rolul de a permite introducerea instrumentelor medicale specifice. Mai intai, stratul de grasime este fluidizat datorita injectarii unui amestec de substante, dupa care se introduce aparatul de aspirat si se indeparteaza grasimea.

In ceea ce priveste timpul necesar pentru o astfel de interventie chirurgicala, trebuie precizat ca de regula liposuctia dureaza undeva intre una si doua ore pentru fiecare zona a corpului asupra careia se intervine.

De cele mai multe ori, este necesara o interventie chirurgicala de acest gen in zone ale corpului precum coapsele, zona abdominala, zona bratelor, zona gatului sau zona feselor.

De regula, dupa ce se termina interventia chirurgicala, medicii le recomanda pacientelor sa se miste in cazul in care nu li s-a extras foarte multa grasime din corp. In schimb, in cazul in care pacientelor li s-a extras multa grasime din corp, acestea trebuie sa ramana internate in spital o noapte, pentru a fi supravegheate.

Atunci cand discutam despre liposuctie, trebuie precizat faptul ca de regula se foloseste metoda liposuctiei cu ultrasunete, deoarece ultrasunetele fragmenteaza stratul de grasime care apoi va fi foarte usor aspirat.

Exista insa si liposuctie oscilanta, astfel ca stratul de grasime este distrus in mod mecanic prin introducerea unui tub care produce vibratii cu o frecventa foarte rapida, iar astfel stratul de grasime este eliminat rapid fara a exista riscul de arsuri ale pielii.

Asadar, dupa cum se poate observa, chiar daca femeile nu au timp liber pentru a merge la sala de sport, ele pot avea totusi un aspect fizic placut deoarece pot opta pentru o interventie chirurgicala prin care sa le fie eliminata grasimea din diferite zone ale corpului.

Important este de precizat faptul ca in urma unei asemenea interventii chirurgicale nu se scade in greutate ci doar in centimetri din jurul taliei.

0 Shares
You May Also Like