Ce este o ecografie mamara?

Ce este o ecografie mamara?

0 Shares
0
0
0

O ecografie a sanului este o tehnica imagistica care se foloseste in mod obisnuit cu scopul de a detecta tumorile si alte anomalii ale sanului. Daca aveti in vedere sa optati pentru o ecografie mamara Cluj Napoca, este important sa aflati faptul ca aceasta procedura utilizeaza unde sonore de inalta frecventa pentru a produce imagini detaliate ale interiorului sanilor.

Spre deosebire de radiografiile si scanarile CT, ecografiile nu folosesc radiatii si sunt considerate sigure pentru femeile insarcinate si mamele care alapteaza.

De ce se efectueaza o ecografie mamara?

Medicul dumneavoastra va poate solicita sa efectuati o ecografie a sanului in cazul in care in sanul dvs. este descoperit ca fiind suspect. O ecografie il ajuta pe medicul dumneavoastra sa stabileasca daca problema este un chist plin de lichide sau o tumora solida. O ecografie mamara ii permite medicului dvs. de asemenea, sa determine locatia si dimensiunea fortei.

In timp ce o ecografie a sanului poate fi utilizata pentru a evalua o problema aparuta la san, nu poate fi utilizata pentru a determina daca este vorba despre cancer. Acest lucru poate fi stabilit numai daca un esantion de tesut sau lichid este indepartat din bucati si testat intr-un laborator.

Pentru a obtine un esantion de tesut sau fluid, medicul dumneavoastra poate efectua o biopsie cu ajutorul unui ac, ghidat cu ultrasunete. In timpul acestei proceduri, medicul dumneavoastra va utiliza o ecografie a sanului ca ghid in timp ce indeparteaza proba de tesut sau lichid.

Esantionul va fi apoi trimis unui laborator pentru analiza. S-ar putea sa va simtiti nervosi sau inspaimantati in asteptarea rezultatelor biopsiei, dar este important sa retineti ca patru din cele cinci glande ale sanului sunt benigne sau necanceroase.

Pe langa faptul ca este folosita pentru a determina natura unei anomalii a sanului, o ecografie la san poate fi efectuata si la femei care ar trebui sa evite radiatiile, cum ar fi:

  • femei sub 25 de ani.
  • femeile care sunt insarcinate.
  • femeile care alapteaza.
  • femei cu implanturi mamare siliconice.

Cum ma pregatesc pentru o ecografie mamara?

O ecografie a sanului nu are nevoie de pregatire speciala. De asemenea, este important sa evitati aplicarea pulberilor, lotiunilor sau a altor produse cosmetice pe sani inainte de ecografie, pentru ca aceste produse pot interfera cu precizia testului.

Cum se realizeaza o ecografie mamara?

Inainte de ecografie, medicul dumneavoastra va va examina sanul. Va va cere apoi sa va dezbracati de la talie in sus, si sa va intindeti pe spate pe o masa cu ultrasunete.

Medicul dumneavoastra va aplica un gel limpede pe san. Acest gel conducator ajuta undele sonore sa calatoreasca prin piele. Medicul dumneavoastra va muta apoi un dispozitiv asemanator unei baghete numit traductor peste san.

Transductorul trimite si primeste unde sonore de inalta frecventa. Pe masura ce valurile sar din structurile interne ale sanului, transductorul inregistreaza schimbari in pozitia si directia lor. Aceasta creeaza o inregistrare in timp real a interiorului sanului pe un monitor de computer.

Daca vor gasi ceva suspect, vor face mai multe poze. Dupa ce imaginile au fost inregistrate, medicul va va curata gelul de pe san si va puteti imbraca apoi.

Care sunt riscurile unei ecografii mamare?

Intrucat o ecografie a sanului nu necesita utilizarea radiatiilor, nu prezinta riscuri. Testele de radiatii nu sunt considerate sigure pentru femeile insarcinate.

O ecografie este metoda preferata de examinare a sanului pentru femeile care sunt gravide. De fapt, testul foloseste acelasi tip de unde cu ultrasunete folosite pentru a monitoriza dezvoltarea unui fat.

0 Shares
You May Also Like