Ce este VPS si pentru cine este indicat?

Ce este VPS si pentru cine este indicat?

0 Shares
0
0
0

Gazduire VPS – Gazduire partajata la nivel de nivel

VPS inseamna Virtual Private Server. Este cel mai bine echilibrat intre diferitele tipuri de gazduire web. Un server VPS este inca un mediu partajat, dar modul in care acesta este configurat este foarte diferit.

In timp ce toate site-urile de pe VPS partajeaza un server fizic, acesta gazduieste mai multe masini virtuale separate. Acest lucru face ca acesta sa fie un fel de mijloc intre gazduirea in comun si obtinerea propriului server dedicat.

Cele mai mari avantaje ale unui server VPS

VPS este mult mai sigur si mai stabil decat hostingul partajat. In primul rand, este de obicei limitat la 10-20 site-uri pe server. Acest lucru scade cererea de pe server in sine.

Cu toate acestea, imbunatatirea reala este ca toate resursele sunt impartite in mod egal si niciun site web nu are cum sa sa depaseasca lotul sau. Odata ce ati atins limita a ceea ce va este atribuit, site-ul dvs. poate cadea, dar ceilalti vor ramane stabili.

Acest lucru se realizeaza prin intermediul masinilor virtuale care creeaza o separare in cadrul serverului. Aceasta adaugire simpla atenueaza cea mai mare parte a efectului vecinului rau.

Un alt avantaj important al serverelor VPS este acela ca ele ofera o mai mare flexibilitate si va permit sa va personalizati mediul. Cu gazdele partajate, acest lucru nu este posibil deoarece ar schimba si configurarea tuturor celorlalti clienti. Deoarece contul dvs. este continut intr-o masina virtuala, puteti efectua modificari fara a afecta alte site-uri.

In cele din urma, VPS este scalabil. Deoarece executati o masina virtuala care necesita un anumit procent din resursele disponibile pe server, cresterea numarului de resurse disponibile nu este o problema. Acesta este un mare confort pentru proprietarii de afaceri care se asteapta ca site-urile lor sa creasca si sa infloreasca.

Ei bine, acestea sunt cele mai importante avantaje pe care serverele VPS le au. In cele ce urmeaza, veti putea descoperi mai multe detalii aici si in ceea ce priveste micile dezavantaje ale acestui tip de web hosting.

Nu exista prea multe dezavantaje pentru acest tip de hosting. Cel mai important lucru este, desigur, ca costa mai mult decat solutiile de nivel inferior. Deci, daca sunteti intr-un buget strans, trebuie sa gasiti o solutie care sa functioneze pentru dvs., monetar.

Un al doilea lucru despre gazduirea VPS este acela ca, cu mai multa putere de configurare, vine si mai multa responsabilitate. Daca nu stiti ce faceti, este posibil sa eliminati fisierele sau programele esentiale, fara sa le cunoasteti. Deci, pentru a profita intr-adevar de ea, trebuie sa fiti educati.

Asadar, in cazul in care bugetul va permite, cel mai indicat ar fi sa va actualizati la VPS cat mai curand posibil. In timp ce este mai scump, chiar si cel mai mic nivel este de obicei mult mai bun decat orice solutie partajata de gazduire.

Cel mai tarziu, cand incepeti sa obtineti cantitati decente de trafic, trebuie sa efectuati mutarea. Cu toate acestea, asigurati-va ca verificati detaliile a ceea ce obtineti (taxe de instalare, putere CPU, memorie, spatiu de stocare, latime de banda), astfel incat sa stiti ca este ceea ce aveti nevoie.

0 Shares
You May Also Like