Ce ne aduce din punct de vedere hardware, iPhone 5S?

Ce ne aduce din punct de vedere hardware, iPhone 5S?

0 Shares
0
0
0

Cea mai importanta schimbare cu care a venit noul device iPhone 5S pe piata, este revolutionarul senzor de amprenta, sub numele de Touch ID.

Acest senzor pentru amprenta este construit in deja famliliarul “home button”, butonul Home de pe smartphone. Daca doresti inlocuire baterie iPhone 5S, cauta la ServiceGsm.ro.

Pentru a-l folosi, trebuie sa introduci o parola (ca si instrument de backup), dupa care trebuie sa completezi o scurta sesiune de training pentru fiecare deget pe care doresti sa-l folosesti la citirea amprentei.

Au existat si pana acum anumite laptopuri sau chiar device-uri mobile ce aveau implementate cititoare de amprenta (senzori) dar acestea nu erau foarte perfomante, de multe ori s-au dovedit a fi greu de folosit iar utilizatorii sau cel putin multi dintre acestia, au renuntat pe parcurs sa le foloseasca.

Acum, Apple foloseste o tehnologie diferita, ce transforma practic butonul Home (care are inca si celelalte facilitati uzuale), intr-un dispozitiv rapid si foarte precis, de citire a amprentelor.

Un inel de otel amplasat in jurul butonului home, detecteaza prezenta degetului, iar senzorul il scaneaza. Acest tip de senzor poate identifica degetul sau degetele, chiar daca telefonul isi schimba pozitia, functioneaza in orice pozitie ar fi telefonul.

Avand capabilitatea de a “se uita” prin stratul de la suprafata al pielii, Apple declara totusi ca acesta nu va functiona cu straturile de piele moarta sau in cazul persoanelor cu degetele taiate (amputate). Procesul de detectie in sine, nu dureaza mai mult de 2 secunde.

In scorurile testelor, cu 3 degete, cititorul de amprente nu a intampinat nici un fel de dificultate in 20 de teste repetate. De asemenea, daca o alta persoana incearca sa deblocheze telefonul si nu reuseste de 3 ori consecutiv, smartphone-ul iti ofera o sansa sa tastezi parola de backup.

Dupa 5 incercari gresite, acesta se blocheaza. Apple declara totodata ca sansele ca o persoana cu o alta amprenta decat a ta sa poata debloca telefonul sunt de 1 la 50.000, fata de 1 la 10.000, cat sunt acelea pentru deblocarea parolei de backup din 4 caractere.

Exista totusi si un bug in sistemul celor de la Apple: Uneori, cand incerci sa folosesti degetul pentru a autentifica o achizitie online, telefonul iti cere o parola. Cei de la Apple au declarat deja ca vor rezolva acest bug foarte rapid, printr-un update de soft.

Iphone 5S dispune de un procesor pe 64 de biti, ceea ce inseamna ca sistemul poate procesa datele in pachete mult mai mari si deci mult mai rapid. Totusi, putine aplicatii de mobil scrise pentru sisteme pe 64 de biti au fost lansate pana acum, dar in orice caz acest lucru este future proof.

Noua camera are inca un senzor de 8 megapixeli, dar acesta este un senzor cu o suprafata mai mare, ce poate permite pixelilor de dimensiuni mai mari sa poata capta lumina, in asa fel incat pozele vor fi de o calitate net superioara, iar zgomotul de imagine va fi si el redus semificativ.

0 Shares
You May Also Like