Cele mai des intalnite motive pentru alegerea iPhone

Cele mai des intalnite motive pentru alegerea iPhone

0 Shares
0
0
0

Si astazi, batalia dintre cele mai puternice sisteme de operare (pentru smartphone) continua la aceeasi intensitate ca si acum cativa ani.

Fara indoiala, fiecare dintre acestea – iOS (intalnit in toate telefoanele produse de catre compania americana Apple) si Android (folosit de majoritatea telefoanelor, la ora actuala, cu exceptia Nokia si BlackBerry) are plusurile si minusurile sale.

Un studiu din octombrie 2014 citat de ComScore arata ca Apple (prin iOS) nu este liderul pietei, cu aproape 42%; ci Android, prin telefoanele vandute de companii ca Samsung, HTC, LG, etc are 52,3% din utilizatori.

In schimb, telefoanele cu iOS sunt detinute de o singura firma, nu de multiple companii (precum cele Android). Sa urmarim in randurile urmatoare cele mai frecvente explicatii pentru care utilizatorii din lumea intreaga se indreapta catre telefoanele din gama iPhone.

–    In primul rand, oamenii au incredere in brandul Apple. Asadar, aceasta buna credinta se transfera si catre produsele de telefonie ale acestei companii. Utilizatorii din intreaga lume se bazeaza pe aceasta investitie, deoarece calitatea este mereu pusa pe primul loc.
–    In al doilea rand, utilizatorii de iOS sunt atrasi prin multitudinea de aplicatii (programe) pe care acestia le pot descarca si folosi pe un iPhone. Fie ca e vorba de jocuri 3D, de harti, programe de navigatie, aplicatii pentru sport sau pentru o mai buna organizare a muncii si a timpului, Apple Store raspunde oricaror nevoi. Numeroase dintre acestea sunt gratuite sau se pot cumpara la un pret foarte avantajos, in doar cateva secunte.
–    In al treilea rand, iPhone-urile sunt alese (in detrimentul altor marci) datorita statutului simbolic pe care ele il transmit.  Nu degeaba auzim foarte des expresii precum “Exista telefoane mobile si exista apoi iPhone-urile”. Oamenii percep acest brand si acest model intr-o nota aparte. Un simbol al unei clase sociale mai speciale, un dispozitiv ce a devenit azi un simbol aparte pentru tot ce inseamna telefoanele inteligente.
–    In al patrulea rand, studiile arata ca utilizatorii de iPhone raman fideli acestui brand si acestui sistem de operare o data cu trecerea timpului (mai mult decat o fac, de exemplu, utilizatorii de Android). Asadar, este foarte posibil ca de-a lungul anilor un utilizator sa shimbe mai multe modele de iPhone, urmarind mereu sa cumpere cele mai recente variante lansate. Mandria acestor utilizatori sta in faptul ca pentru ei si pentru alte sute de milioane de oameni, telefoanele mobile iPhone sunt cele mai bune telefoane care au existat si vor exista vreodata.
–    In al cincilea rand, oamenii cauta un sistem de operare sigur si stabil. Apple a mentinut un ecosistem inchis din punct de vedere a cercetarii si dezvoltarii. Acest lucru inseamna ca nu multa lume are accez la esenta iOS; dezvoltatorii de aplicatii, de asemenea, au drepturi limitate in ceea ce pot programele lor sa faca. De asemenea, utilizatorii obisnuiti au anumite limitari in privinta folosirii si configurarii sistemului iOS. Din aceste motive, iOS este un sistem extrem de bine pazit, deloc vulnerabil la virusi si programe malware.

Lasam pentru alt articol mentionarea celorlalte atuuri – culorile unui display iPhone 5s, viteza de lucru, calitate imaginilor si eleganta design-ului.

0 Shares
You May Also Like