Ce se intampla la un crematoriu?

Ce se intampla la un crematoriu?

0 Shares
0
0
0

Unele persoane traiesc mai mult, altele traiesc mai putin; unii sunt mai bogati, altii mai saraci, insa cert este faptul ca mai devreme sau mai tarziu, fiecare om va muri. Ceea ce nu se stie insa, este unde si cum se va intampla acest lucru.

De acest lucru suntem constienti cu totii, pentru ca de moarte oricat de mult ne-am feri, nu avem cum sa scapam. Ce este si mai neplacut insa, este faptul ca locurile de veci sunt din ce in ce mai putine, iar de cele mai multe ori, atunci cand oamenii nu isi rezerva un asemenea loc, atunci cand mor nu au unde sa fie ingropati.

Acesta este motivul datorita caruia, foarte multe familii indoliate cauta un incinerator uman Romania, unde sa isi incinereze decedatii. Vom discuta pe scurt despre acest lucru, pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine ce se intampla intr-un crematoriu.

Crematiile devin din ce in ce mai populare dupa cum va spuneam in randurile de mai sus. Cenusa de cremare ocupa mai putin spatiu, iar serviciile funerare sunt in general mai putin costisitoare decat o inmormantare.

Dupa pregatire

Corpul este plasat intr-o camera de cremare si supus unei calduri extreme. Temperatura este atat de intensa incat vaporizeaza cea mai mare parte a materiei organice si incinereaza oasele, care sunt reduse la fragmente. Dupa o perioada de racire, acestea sunt macinate cu un cremulator. Creminele sunt apoi colectate si prezentate familiei. Mai jos vom intra in detalii despre acest proces.

In crematoriu, exista de obicei o camera cu scaune si o fereastra, care are vedere la camera. Daca se doreste, familia este in masura sa urmareasca procesul de cremare in timp ce are loc.

Identificarea defunctului

Atunci cand alegeti un crematoriu, asigurati-va ca verificati procedurile lor si modul de functionare. Un aspect foarte important este modul in care acestia identifica corpul pentru a va asigura ca veti primi cremainele corecte. Aceasta se face cu un document sau eticheta. Ar trebui sa insoteasca corpul din momentul in care il ridica pana cand se ofera cenusa familiei.

Pregatirea corpului

Sunt eliminati numerosi pasi pentru a va pregati persoana decedata pentru procesul de incinerare. Initial, cei de la crematoriu elimina orice lucru din exteriorul corpului care nu poate fi incinerat, cum ar fi bijuteriile.

Unele dispozitive medicale, care se afla in organism pot fi explozive atunci cand sunt supuse la caldura mare. Prin urmare, trebuie indepartat din organism in prealabil. Implanturile terapeutice radioactive au mercur in componenta, care dauneaza mediului si, prin urmare, trebuie indepartat.

Cand totul este pus la punct, trupul neinsufletit este asezat intr-un sicriu construit din lemn sau carton robust, iar apoi incepe crematia. Camera de cremare este preincalzita la aproximativ 2.000 de grade Fahrenheit. Cand aceasta temperatura este atinsa, sicriul se deplaseaza in mod automat in camera automat. In instalatiile mai putin moderne, acest lucru se face manual.

Cat dureaza pentru a crema un corp?

Dureaza in medie doua ore pana la finalizarea procesului de cremare sau pana la reducerea corpului la oase si fragmente. Dupa aceea are loc procesul de racire, care dureaza in mod normal aproximativ treizeci de minute la o ora.

Colectarea cenusii

Cenusa este examinata si orice tip de metal este indepartat, cum ar fi ace sau suruburi din procedurile chirurgicale. Aceasta se face manual sau cu un magnet.

Dupa aceea, fragmentele osoase sunt macinate cu ajutorul unui dispozitiv, numit cremulator. Acest echipament pulverizeaza ramasitele cremate intr-o consistenta asemanatoare cu nisipul. Ulterior, cenusa este de obicei introdusa intr-o urna, care este apoi data familiei.

0 Shares
You May Also Like