Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un smartphone sau o tableta?

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un smartphone sau o tableta?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a-ti cumpara un smartphone sau o tableta, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii seama pentur a fi sigur ca faci alegerea potrivita. Pentru telefonul tau mereu vei putea gasi accesorii gsm online de toate tipurile si marcile, accesibile oricui, indiferent de bugetul de care dispune.

Telefoanele si tabletele au numeroase optiuni si dotari, insa de unele s-ar putea sa nu ai nevoie. Din acest motiv trebuie sa te gandesti foarte bine ce factori poti lua in considerare atunci cand intentionezi sa faci o astfel de achizitie. E posibil chiar sa decizi sa cumperi un gadget hibrid, adica o combinatie intre telefonul mobil si tableta pe care ti-o doresti.

In primul rand, gandeste-te la portabilitatea pe care un astfel de gadget ti-o va asigura in viitor. E important sa stii cum il vei lua cu tine mereu si in ce il poti purta. Daca nu ai o geanta, atunci un smartphone este o aleere mai buna, insa daca obisnuiesti sa iei cu tine o servieta sau o geanta, atunci tableta e solutia mai buna pentru tine.

Unele telefoane sunt prea mari pentru a putea fi tinute in buzunar, asa ca gandeste-te bine la marimea dispozitivului pe care intentionezi sa il cumperi. Un alt factor deosebit de important tine de operatiunile pe care le vei desfasura pe telefon sau tableta. Daca obisnuiesti sa scrii mult in timpul zilei, tableta e mai potrivita si te ajuta sa duci la bun sfarsit o asemenea sarcina zi de zi.

Exista si tastaturi care se ataseaza telefonului sau tabletei tale si se conecteaza la acestea prin tehnologia Bluetooth. Daca nu vei scrie, insa, decat mesaje scurte pe care le postezi pe retelele de socializare, atunci nu vei avea nevoie de o tastatura prin Bluetooth. Inainte de a-ti cumpara o tastatura, asigura-te ca ea este compatibila cu dispozitivul cu care vrei sa o folosesti.

Bateria gadgetului tau este una dintre cele mai importante componente. Niciun smartphone sau tableta nu dispune de o autonomie destul de mare, insa o baterie cu capacitate mai mare poate oferi unui gadget autonomia dorita in timpul unei zile intregi. De obicei, smartphone-urile nu tin o zi intreaga daca le folosesti intens, asadar e cazul sa cauti unul cu o baterie de capacitate mai mare.

O alta problema la care trebuie sa fii atent tine de afisaj. Daca vei folosi gadgetul respectiv la lumina zilei iti trebuie unul care sa nu iti afecteze ochii. Tehnologia Retina patentata de cei de la Apple vine in ajutorul utilizatorilor in aceasta privinta si ii ajuta sa foloseasca o tableta in plina lumina exterioara, fara a supara ochii.

Nu in ultimul rand, ar fi cazul sa te gandesti si la camera foto a unui asemenea dispozitiv. Smartphone-urile sunt mai avansate din acest punct de vedere si includ programe de prelucrare a imaginilor obtinute, astfel incat calitatea fotografiilor surprinse sa fie la cel mai inalt nivel pentru tine si sa le poti folosi acolo unde vrei.

0 Shares
You May Also Like