Ce trebuie sa verifici cand iti cumperi un BMW second hand?

Ce trebuie sa verifici cand iti cumperi un BMW second hand?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca masina este o necesitate, fiecare dintre noi ne dorim sa detinem un autoturism care sa ruleze cat mai bine, care sa aiba un consum de carburant cat mai mic, si care sa fie cat mai ieftin de intretinut.

Exista insa si persoane care dispun de mai multi bani, si care isi indreapta atentia spre un model de la BMW, dat fiind faptul ca aceste masini au motoare puternice, sunt mai sportive decat majoritatea masinilor de pe sosele, sunt si confortabile, si aspectuoase.

Ei bine, in cazul in care ai si tu nevoie de un autoturism si intentionezi sa optezi pentru un model de la BMW, in cele ce urmeaza vom discuta despre ceea ce trebuie sa verifici atunci cand iti cumperi un BMW second hand, fireste daca vei opta pentru o masina second hand.

Asadar, mai intai de toate va fi nevoie sa verifici vizual masina, pentru a vedea daca exista anumite defectiuni vizibile, precum o zgarietura, urme de rugina sau parbriz spart.

Daca parbrizul este spart sau fisurat, aici deja este o problema pentru ca acesta va trebui reparat sau inlocuit, iar in aceste conditii vei avea de suportat apoi costurile unei interventii de montaj parbrize BMW, asa ca ar fi indicat sa negociezi pretul pentru a recupera costurile inlocuirii parbrizului.

Daca masina prezinta zgarieturi sau rugina, aceasta va trebui dusa la un atelier de tinichigerie auto pentru reparatii, asa ca va fi nevoie sa negociezi deasemenea mai bine pretul masinii.

In cazul in care insa masina nu prezinta asemenea probleme, ar fi indicat sa o duci intr-un service auto, pentru a fi verificata in primul rand din punct de vedere mecanic.

Aici, se va testa directia masinii, pentru ca sistemul de directie este extrem de important pentru orice masina. Aici discutam despre verificarea pivotilor, a capetelor de bara, a bucselor, bratelor, si a tot ceea ce inseamna directia masinii. Se verifica pana si unghiul de fuga.

Nu putine au fost cazurile in care datorita sistemului de directie defect s-au produs accidente de circulatie. Asadar, este necesar ca sistemul de directie al masinii sa fie foarte bine verificat.

Sistemul de franare al masinii trebuie deasemenea verificat, iar aici se vor verifica placutele si discurile de frana, conductele de frana, se va verifica nivelul lichidului de frana, se va verifica si frana de mana.

Toate aceste verificari ale sistemului de franare sunt extrem de importante pentru ca sistemul de directie si sistemul de franare sunt cele care permit circulatia masinii in cele mai sigure conditii.

Dupa testarea la sange din punct de vedere mecanic, trebuie sa urmeze si testarea electrica si electronica a masinii, iar aici vor fi verificate luminile masinii, se va efectua chiar si o diagnoza auto, plus alte verificari suplimentare.

Asadar, acestea trebuie sa fie etapele de verificare prin care trebuie sa treaca un model de la BMW si nu numai, inainte de a fi achizitionat. Daca masina trece aceste testari cu bine, atunci cu siguranta se merita sa iti alegi un model de la BMW.

0 Shares
You May Also Like