Cum incarcam un acumulator de smartphone de la PC

Cum incarcam un acumulator de smartphone de la PC?

0 Shares
0
0
0

Daca avem un smartphone caruia i s-a descarcat bateria si suntem la birou, lucram la un PC, nu avem optiunea de a incarca la o priza, atunci putem folosi incarcarea la PC.

Dar trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi, atunci cand folosim tipul acesta de incarcare. Indicatiile urmatoare se aplica si la incarcarea valabila pentru acumulatori Allview. O incarcare facuta prin PC nu va fi la fel de rapida, ca cea de la priza, din cauza amperajului.

Daca, in mod normal, la priza incarcarea nu depaseste 2 ore, la un PC poate dura aproape dublu. A aparut si o solutie: un program care creste puterea de iesire a USB-ului.

Vom descrie programul Asus Ai Charger – un program micut al Windows care permite cresterea puterii in porturile USB. Este un program compatibil cu toate PC-urile, dar performanta sa este mai mare cu placile de baza Asus.

programul Asus Ai Charger

Daca porturile USB ale PC-ului dumneavoastra nu dau prea multa putere pentru incarcarea unui iPad, iPhone sau iPod, va aparea un mesaj langa iconita bateriei, pentru a sti daca dispozitivul nu se incarca.

Prin urmare, nu este nevoie doar sa lasati pur si simplu dispozitiviul la incarcat la PC, trebuie sa urmariti datele respective pentru a avea performanta mai buna la incarcare. O incarcare la amperaj mic poate deteriora bateria. Pentru ca acumulatorii sunt din ce in ce mai puternici, USB-urile nu au suficient amperaj.

De exemplu, un telefon fara 2500 mAh nu are sanse sa furnizeze energie pentru ca bateria sa tina o zi. Daca smartphone-ul este incarcat la priza are autonomie de 2 zile, daca este incarcat la amperaj mai mic, nu tine mai mult de o zi. Prin incarcarea de la PC se poate chiar sa nu ajunga deloc la o incarcare de 100%.

O solutie de siguranta ar fi ca incarcatoarele sa aiba un reglaj de curent, pentru ca la incarcare vine un impuls de curent cu voltaj prea mare, care scade dupa ce telefonul ia cat ii trebuie. Exista deci si telefoane care au posibilitatea de incarcare prin USB, si acestea au deja incluse un reductor de curent.

Solutia de incarcare la un PC este cea mai buna solutie, atunci cand lucrati la un birou, si nu este deloc confortabil sa cautati o priza, care daca este pe sub birou, trebuie sa va chinuiti sa ajungeti la aceasta, sau poate ca nu exista nicio priza libera.

Acumulatorii Allview se descarca relativ repede, deci si pentru acestia solutia, cand sunteti la birou, este sa incarcati prin USB la un PC. Durata va fi mai mare, se poate sa nu ajungeti la 100% plin, dar este indicata aceasta incarcare.

De asemenea, si la laptop se aplica aceeasi solutie, mult mai avantajoasa, cand nu aveti disponibila o priza, de exemplu, daca lucrati pe laptop in aer liber, atunci este singura solutie, daca nu aveti nici baterie externa.

Laptopul fiind portabil va ofera tipul de incarcator util pentru smartphone-ul dumneavoastra, oricand il folositi, cu grija insa ca si bateria laptopului se va descarca.

0 Shares
You May Also Like