Cum sa iti protejezi fisierele din calculator?

Cum sa iti protejezi fisierele din calculator?

0 Shares
0
0
0

Serviciile de recuperare poze si BIT Data recovery sunt la indemana oricui doreste sa aiba fisierele lor la dispozitie.

Datele din calculatorul tau sunt mereu importante, in special daca ele privesc o afacere sau daca acestea sunt date personale pe care vrei sa le protejezi intotdeauna cat mai bine. Hackerii pot sa atace calculatorul pe care tu il folosesti si sa instaleze de la distanta unele fisiere in acesta.

Ele ii pot asigura accesul la fisierele din calculatorul tau si acestea au capacitatea de a produce mari pagube si probleme in calculatorul tau de tip desktop sau laptop.

Ceea ce poti face tu este sa iti criptezi fisierele pe care le ai in calculator si sa le copiezi pe un alt dispozitiv pe care nu il conectezi la internet niciodata. Unii utilizatori opteaza pentru posibilitatea de a-si proteja calculatorul cu o parola pusa sistemului de operare Windows, insa acestea sunt destul de usor de descoperit.

Informatiile stocate in calculatorul tau sunt cele mai importante deoarece ai putea sa le nu le mai recuperezi daca ele sunt infectate de un virus. Niciodata nu este indicat sa pastrezi copii ale documentelor tale in calculator deoarece el pot fi copiate de persoane neautorizate si folosite in scopuri ilicite in numeroase cazuri.

Trebuie sa copiezi aceste informatii in alte dispozitive si sa te asiguri ca aceste informatii sunt pastrate in siguranta intotdeauna. Nu trebuie sa permiti nimanui sa aiba acces la ele pentru ca aceste fisiere ar putea fi utilizate in multe situatii de catre acele persoane.

Exista si programe specializate in astfel de operatiuni, unele care iti protejeaza si sistemul de operare in cazul aparitiei unor erori de sistem.

Niciodata nu trebuie sa iti lasi calculatorul neprotejat si ai nevoie si de un program antivirus care sa detecteze programele de tip malware si spyware.

Pentru o protectie cat mai ridicata a calculatorului si fisierelor tale, acestea pot fi protejate cu ajutorul unor programe specializate prin stabilirea unei parole pentru ele. Astfel, vei fi sigur ca nimeni nu le poate folosi, chiar daca reuseste sa le copieze din calculatorul tau sau de pe un alt mediu de stocare.

Dcaa alegi optiunea de protectie cu parola pusa la dispozitie de Microsoft, trebuie sa stii si ca aceasta este usor de spart de catre orice hacker interesat de fisierele si datele din calculatorul tau. Alte produse similare iti protejeaza chiar si intregul hard disk impotriva intruziunilor persoanelor neautorizate.

O alta cale prin care hackerii pot patrunde in calculatorul tau este cea asigurata de routerele wireless. Acestea trebuie si ele protejat in mod corespunzator cu ajutorul unui protocol de securitate puternic.

Atunci can instalezi un router in locuinta ta, trebuie sa te asiguri ca reteaua nu poate fi accesata de nimeni din afara casei tale si ca totul este protejat in mod corespunzator. Reteaua de internet a locuintei tale poate fi o cale de acces pentru multe persoane neautorizate ce nu au intentii prea bune de fiecare data.

0 Shares
You May Also Like